Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

6 PORCÍ
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

Na maso

  • 600 g kuřecích prsních prsou
  • 4 lžic bílého jogurtu
  • 2 lžic citrónové šťávy
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru
  • 2 lžic garam masala koření
  • 2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého muškátového květu
  • ½ lžička mletého římského kmínu
  • ½ lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli

Zbylé ingredience

  • 500 g basmati rýže
  • 1 l kokosového mléka
  • 350 g bílého jogurtu
  • 4 středně velké cibule
  • Slunečnicový olej
  • 1 ks citrónu
  • 1 chilli paprička

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

Postup

  • 1
    V misce smícháme bílý jogurt, citrónovou šťávu, stroužky česneku, strouhaný zázvor, garam masala koření, kajenský pepř, kurkumu, muškátový květ, římský kmín, mletý koriandr a sůl. Tato směs bude marináda pro naše kuřecí maso.
  • 2
    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a naneseme na ně marinádu. Necháme maso odpočívat v lednici nejméně 1 hodinu (ideálně déle, nejlépe přes noc), aby se aroma marinády dostatečně vsáklo. V hrnci uvaříme basmati rýži podle návodu na obalu, ale necháme ji vařit jen do poloměkka. Poté ji odstavíme a necháme stranou. Ve velké pánvi rozehřejeme slunečnicový olej a osmažíme nakrájenou cibuli, dokud nebudou zlatě hnědé a křupavé.
  • 3
    K cibuli přidáme nakrájenou chilli papričku a na chvíli osmažíme. Nyní přidáme kokosové mléko a necháme ho zahřát. Do vroucího kokosového mléka přidáme předvařenou rýži a promícháme. Na vrch rýže položíme smažené kuřecí kousky. Zakryjeme poklicí a necháme biryani vařit na mírném ohni asi 5-10 minut, dokud se všechny chutě spojí a rýže je dokonale uvařená.
  • 4
    Servírujeme s plátky citrónu a můžeme ozdobit čerstvě nasekaným koriandrem a chilli papričkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

Na maso

Zbylé ingredience