Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
2 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 300 g hovězího nízkého roštěnce
  • 200 g rýže
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 150 g hlívy ústřičné
  • 100 g mungo klíčků
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks vajec
  • 1 lžíce tmavé sójové omáčky
  • Několik lžic slunečnicového oleje
  • Černý seznam
  • Čerstvě namletý černý pepř
  • Sůl

SUROVINY NA GOCHUJANG OMÁČKU

  • 1 lžíce Gochujang chilli pasty
  • 1,5 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce agávového sirupu
  • 0,5 lžíce sezamového oleje
  • 1 stroužek česneku

MOHLO BY SE HODIT

  • Pomůcky na vaření

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Rýži propláchneme, osolíme a uvaříme podle návodu na obalu.
  • 2Maso nakrájíme na několik kusů a následně nakrájíme na velmi tenké plátky přes vlákna. Všechnu zeleninu očistíme o opereme ve vodě. Mrkev nakrájíme na tenké plátky, cibuli na plátky, houby na menší kousky. Česnek rozdrtíme v lisu na česnek.
  • 3Na omáčku smícháme všechny uvedené suroviny a dáme do lednice vychladit.
  • 4Pánev s nepřilnavým povrchem pokapeme olejem a na mírném plameni postupně opečeme zvlášť mrkev, cibuli, houby a klíčky. Špenát podlijeme trochou vody a přidáme česnek. Jakmile špenát zavadne, je hotový. Z vajec připravíme volská oka. Všechny již tepelně zpracované suroviny uchováváme bokem, pánev vyčistíme, znovu pokapeme olejem a orestujeme maso z obou stran. Trvá to jen několik minut, díky tenkým plátkům bude rychle hotové a není třeba dlouhé tepelné úpravy. Jakmile je maso hotové, přidáme lžíci sójové omáčky a ještě minutu necháme pánev na plameni.
  • 5Nyní celý pokrm zkompletujeme. Na dno misky vložíme rýži, doprostřed na rýži položíme volské oko a po okraji misky položíme mrkev, cibuli, houby, klíčky, špenát a maso. Podáváme s gochujang omáčkou.
Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!

SUROVINY

SUROVINY NA GOCHUJANG OMÁČKU

MOHLO BY SE HODIT