SUROVINY NA RÝŽI

  • 250 g uvařené rýže
  • 1 l mléka
  • 125 g másla
  • 2 vanilkové cukry
  • 150 g smetany (min. 31 %)

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • 120 g čerstvých malin
  • lístky máty na ozdobu

POSTUP

  • 1
    Do kastrolu dáme rýži, přilijeme mléko a přidáme máslo. Na středním ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme oheň na minimum a za stálého mícháme rýži vaříme 16 minut.
  • 2
    Poté přidáme vanilkové cukry a smetanu, promícháme a vaříme další 4 minuty. Stáhneme z ohně a další 2 minuty mícháme.
  • 3
    12 malin rozkrojíme a ostatní rozmačkáme v misce vidličkou. Rýži podáváme s rozmačkanými a překrojenými malinami a lístky máty.

TIP

Celková doba vaření by měla být minimálně 20 minut a mléčná rýže by měla být po stáhnutí z ohně polotekutá. Během chladnutí bude ještě houstnout. Pro tento pokrm se ideálně hodí zbytek uvařené rýže z předchozího dne.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA RÝŽI

 
 
 
 
 

SUROVINY K PODÁVÁNÍ