• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

RÝŽE

  • 250 g uvařené rýže
  • 1 l mléka
  • 125 g másla
  • 2 vanilkové cukry
  • 150 g smetany (min. 31 %)

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • 120 g čerstvých malin
  • lístky máty na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do kastrolu dáme rýži, přilijeme mléko a přidáme máslo. Na středním ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme oheň na minimum a za stálého mícháme rýži vaříme 16 minut.
  • 2Poté přidáme vanilkové cukry a smetanu, promícháme a vaříme další 4 minuty. Stáhneme z ohně a další 2 minuty mícháme.
  • 312 malin rozkrojíme a ostatní rozmačkáme v misce vidličkou. Rýži podáváme s rozmačkanými a překrojenými malinami a lístky máty.

TIP

Celková doba vaření by měla být minimálně 20 minut a mléčná rýže by měla být po stáhnutí z ohně polotekutá. Během chladnutí bude ještě houstnout. Pro tento pokrm se ideálně hodí zbytek uvařené rýže z předchozího dne.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

RÝŽE

250 g uvařené rýže
1 l mléka
125 g másla
 
2 vanilkové cukry
 
150 g smetany (min. 31 %)
 

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

120 g čerstvých malin
 
lístky máty na ozdobu