Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

RÝŽE

  • 250 g uvařené rýže
  • 1 l mléka
  • 125 g másla
  • 2 vanilkové cukry
  • 150 g smetany (min. 31 %)

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

  • 120 g čerstvých malin
  • lístky máty na ozdobu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Do kastrolu dáme rýži, přilijeme mléko a přidáme máslo. Na středním ohni za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme oheň na minimum a za stálého mícháme rýži vaříme 16 minut.
  • 2Poté přidáme vanilkové cukry a smetanu, promícháme a vaříme další 4 minuty. Stáhneme z ohně a další 2 minuty mícháme.
  • 312 malin rozkrojíme a ostatní rozmačkáme v misce vidličkou. Rýži podáváme s rozmačkanými a překrojenými malinami a lístky máty.
Tip
Celková doba vaření by měla být minimálně 20 minut a mléčná rýže by měla být po stáhnutí z ohně polotekutá. Během chladnutí bude ještě houstnout. Pro tento pokrm se ideálně hodí zbytek uvařené rýže z předchozího dne.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

RÝŽE

250 g uvařené rýže

Rýže bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

1 l mléka

Mléko bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

125 g másla

 

2 vanilkové cukry

 

150 g smetany (min. 31 %)

 

SUROVINY K PODÁVÁNÍ

120 g čerstvých malin

 

lístky máty na ozdobu