Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 40 g mladých čerstvých kopřiv + 8 lístků
- 1 stroužek česneku
- 50 g piniových oříšků (lehce nasucho opražených)
- 60 g parmezánu najemno nastrouhaného
- Cca 100 ml kvalitního olivového oleje
- 8 křepelčích vajíček
- 4 plátky kváskového nebo řemeslného chleba
- 1 burrata
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Kopřivy na 30 sekund spaříme ve vroucí vodě. Ihned je zchladíme v ledové vodě a poté z nich vymačkáme vodu. V mixéru je rozmixujeme s česnekem, piniemi, parmezánem a olivovým olejem do hladkého pesta. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- 2Kopřivové lístky rozložíme na plech s pečicím papírem, lehce je potřeme olivovým olejem a zasypeme trochou nastrouhaného parmezánu. Pečeme při 180 °C asi 6–8 minut, dokud nebudou křupavé a dozlatova. Dáváme pozor, ať se nespálí. Ve vroucí vodě uvaříme křepelčí vajíčka. Vaříme 3 až 4 minuty. Poté ihned schladíme a oloupeme.
- 3Chléb lehce potřeme olivovým olejem a opečeme na suché pánvi dokřupava.
- 4Na každou topinku rozetřeme vrstvu pesta, přidáme burratu, rozpůlené křepelčí vejce a ozdobíme kopřivovým chipsem. Můžeme přidat i pár piniových oříšků a čerstvě mletý pepř.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.