Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 40 g mladých čerstvých kopřiv + 8 lístků
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g piniových oříšků (lehce nasucho opražených)
  • 60 g parmezánu najemno nastrouhaného
  • Cca 100 ml kvalitního olivového oleje
  • 8 křepelčích vajíček
  • 4 plátky kváskového nebo řemeslného chleba
  • 1 burrata
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Kopřivy na 30 sekund spaříme ve vroucí vodě. Ihned je zchladíme v ledové vodě a poté z nich vymačkáme vodu. V mixéru je rozmixujeme s česnekem, piniemi, parmezánem a olivovým olejem do hladkého pesta. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  • 2
    Kopřivové lístky rozložíme na plech s pečicím papírem, lehce je potřeme olivovým olejem a zasypeme trochou nastrouhaného parmezánu. Pečeme při 180 °C asi 6–8 minut, dokud nebudou křupavé a dozlatova. Dáváme pozor, ať se nespálí. Ve vroucí vodě uvaříme křepelčí vajíčka. Vaříme 3 až 4 minuty. Poté ihned schladíme a oloupeme.
  • 3
    Chléb lehce potřeme olivovým olejem a opečeme na suché pánvi dokřupava.
  • 4
    Na každou topinku rozetřeme vrstvu pesta, přidáme burratu, rozpůlené křepelčí vejce a ozdobíme kopřivovým chipsem. Můžeme přidat i pár piniových oříšků a čerstvě mletý pepř.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY