Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 ks kuřecích stehenních řízků
- 150 ml kuřecího vývaru
- Špetka soli
- Čerstvě mletý pepř
SUROVINY NA NÁDIVKU
- 2 šalotky
- 3 stroužky česneku
- 1 vejce
- 50 g mladých kopřiv
- 50 g baby špenátu
- 1 lžíce oleje
- Špetka muškátového oříšku
- Špetka soli
- Čerstvě mletý pepř
- Párátka nebo provázek
SUROVINY NA DIP
- 200 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce majonézy
- 2 lžičky kaparů
- 1 lžička medu
- Nasekaná pažitka
- Šťáva z citronu
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Šalotky a česnek nakrájíme na drobno. Kopřivy a špenát omyjeme. Z kopřiv otrháme jen listy a tvrdý stonek nepoužijeme. Kopřivy překrájíme na menší kusy.
- 2Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme šotku a česnek dosklovata. Poté přidáme špenát a kopřivy a pár minut dusíme. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Poté dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidáme vejce a zamícháme.
- 3Troubu rozehřejeme na 200 °C.
- 4Kuřecí maso osolíme a lehce posypeme mletým pepřem. Maso položíme vnější stranou dolů a na vnitřní stranu (ta, která byla u kosti) položíme ¼ nádivky. Zamotáme, tak aby nádivka zůstala uvnitř a závitek svážeme provázkem nebo použijeme párátka.
- 5Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a závitky ze všech stran opečeme. Poté zalijeme vývarem, necháme jej prohřát a vložíme do trouby. Pečeme 15-20 minut, nebo dokud vnitří teplota masa nedosáhne 74 °C.
- 6Na dip smícháme uvedené suroviny a dáme chladit do lednice.
- 7Podáváme s vařenými či pečenými brambory a dipem.

Hana Pospíchalová
Hanka z blogu www.vkuchynishankou.cz se zdravému životnímu stylu věnuje už 13 let. Pro Rohlík tvoří úžasné zdravé recepty, kterým nechybí šmrnc a lahodná chuť!