Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY NA FÍKOVOU MARMELÁDU

  • 90 g sušených fíků
  • 50 g cukru krupice
  • 10 ml citronové šťávy
  • 2 lžíce medu

SUROVINY

  • 1 balení listového těsta
  • 2 žloutky
  • 120 g najemno nastrouhaného pecorina
  • hrubá mouka na podsypání těsta

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • Pečící papír

POSTUP NA FÍKOVOU MARMELÁDU

  • 1
    Fíky nahrubo pokrájíme a 5 minut je vaříme ve 120 ml vody doměkka. Přidáme cukr, citronovou šťávu a med a ještě 1 minutu povaříme. Necháme částečně vychladnout a vše rozmixujeme.

POSTUP NA TYČINKY

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Těsto rozdělíme na 2 části a každou vyválíme na pomoučněné desce na placku silnou 2 mm. Obě placky potřeme žloutkem.
  • 3
    Jednu placku potřeme fíkovou marmeládou a posypeme pecorinem, přikryjeme ji druhou plackou potřenou stranou dolů a jemně je stlačíme k sobě. Spojené placky nařežeme na proužky široké 1 cm, stočíme je do vrtule, položíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v rozehřáté troubě 15–20 minut dozlatova.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef