• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 
1 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 90 g sušených špaget
  • 40 g najemno nastrouhaného vyzrálého pecorina
  • 3 krevety s hlavou, velikost 16–21
  • 30 g studeného másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 20 g soli a špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Těstoviny uvaříme alespoň ve 3 litrech vroucí vody s 20 g soli na skus, slijeme je a 80 ml vody dáme stranou.
  • 2Krevety oloupeme, hlavy dáme stranou a krevety nakrájíme na 5 částí.
  • 3Na pánvi rozehřejeme na středním ohni olej, vymačkáme do něj hlavy krevet a vložíme je do pánve. Restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájené krevety a restujeme je za častého míchání 1 minutu. Přidáme špetku soli a většinu pepře a přilijeme 40 ml vody z těstovin. Promícháme. Vyndáme hlavy krevet a vyhodíme je.
  • 4Přidáme uvařené těstoviny, zbylou vodu z těstovin, studené máslo nakrájené na kostičky a pecorino. Mícháme, než se máslo rozpustí. Přidáme zbylý pepř a pažitku a promícháme. Ihned podáváme.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

90 g sušených špaget

Špagety bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

40 g najemno nastrouhaného vyzrálého pecorina

Sýr Pecorino bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

3 krevety s hlavou, velikost 16–21

 

30 g studeného másla

 

3 lžíce olivového oleje

 

1 lžíce najemno nakrájené pažitky

 

½ lžičky čerstvě mletého pepře

 

20 g soli a špetka soli

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.