Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

SUROVINY

  • 90 g sušených špaget
  • 40 g najemno nastrouhaného vyzrálého pecorina
  • 3 krevety s hlavou, velikost 16–21
  • 30 g studeného másla
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • ½ lžičky čerstvě mletého pepře
  • 20 g soli a špetka soli

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Těstoviny nejvíce oceníte v kombinaci s lehkými, svěžími víny. Volit můžete šumivá, bílá i růžová.

POSTUP

  • 2
    Těstoviny uvaříme alespoň ve 3 litrech vroucí vody s 20 g soli na skus, slijeme je a 80 ml vody dáme stranou.
  • 2
    Krevety oloupeme, hlavy dáme stranou a krevety nakrájíme na 5 částí.
  • 4
    Na pánvi rozehřejeme na středním ohni olej, vymačkáme do něj hlavy krevet a vložíme je do pánve. Restujeme 1 minutu. Přidáme nakrájené krevety a restujeme je za častého míchání 1 minutu. Přidáme špetku soli a většinu pepře a přilijeme 40 ml vody z těstovin. Promícháme. Vyndáme hlavy krevet a vyhodíme je.
  • 4
    Přidáme uvařené těstoviny, zbylou vodu z těstovin, studené máslo nakrájené na kostičky a pecorino. Mícháme, než se máslo rozpustí. Přidáme zbylý pepř a pažitku a promícháme. Ihned podáváme.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef