Mlynářova Mouka pšeničná polohrubá

1 kg
21,90 Kč 21,90 Kč/kg
Země původu: Česká republika,

Mlynářova mouka pšeničná polohrubá je obohacena přírodními enzymatickými látkami, ty zvyšují absorpční schopnosti mouky vázat vodu a udržet ji v těstě během pečení. Díky tomu jsou upečené dobroty vláčnější a jejich trvanlivost delší. Nemalým benefitem je i schopnost rozvolňovat míchané těsto, čímž hospodyňkám ulehčují námahu při ručním hnětení. Enyzymy mají také vliv na objem pečiva, které je díky nim větší a nadýchanější.

Použití

Mouka pšeničná polohrubá je ideální surovinou pro výrobu jemného a trvanlivého pečiva, cukroví, bábovek, buchet, koláčú, dortů, řezů, rolád, bublanin, brownies či pro přípravu drobenky a na vaření knedlíků.

O výrobci

Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu –nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice jim umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů. Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.

Skladování

Skladujte odděleně od látek aromatických a ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75 %.

Výrobce

Český mlynář s. r. o.
Pivovarská 137
281 26 Týnec nad Labe
Česká republika

Složení

Potravinářská pšenice

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1474 kJ/348 kcal
Tuky1.5 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.3 g
Sacharidy70 g
z toho cukry3 g
Bílkoviny11 g
Sůl0.01 g
Vláknina3 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.