Milí zákazníci, poptávka po naší službě se dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více zákazníků, omezujeme počet objednávek na jeden den na osobu. Počet položek nákupu je pak omezen na 35. Rušíme možnost platby v hotovosti a stravenkami, výjimku mají pouze senioři a ZTP. Plaťte prosím předem platební kartou. Současně pozastavujeme vracení nákupních tašek a zákazníky v karanténě prosíme, aby nám nevraceli vratné obaly. Všechny Vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY

  • 350 g polohrubé mouky
  • 300 g cukru krupice
  • 170 g másla a na vymazání formy
  • 100 ml mléka
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • hrubá mouka na vysypání formy

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 160 °C. Formu na beránka důkladně vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
  • 2
    Mouku smícháme s práškem do pečiva. Máslo utřeme s cukrem do pěny, vmícháme vejce a mléko a nakonec mouku s práškem do pečiva.
  • 3
    Těsto vlijeme do připravené formy, vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 60 minut.
  • 4
    Hotového beránka necháme zchladnout ve formě a teprve poté ho vyklopíme.

TIP

Množství těsta je na menší formu. Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu, aby se v těstě neoddělil tuk (mělo by v sobě jemné krupičky). Těsto se pak může ve formě při pečení srazit a nevyběhne. Pokud se to přece jen stane, nezoufejte. Postavte mísu s těstem do teplé vodní lázně a třete tak dlouho, dokud se tuk nerozpustí a nespojí s ostatními surovinami opět v hladké těsto.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef