• Vážení zákazníci, v posledních dnech trochu nestíháme váš zájem v následujících oblastech: Benešovsko, Louny a Žatecko, Plzeňsko, Příbramsko. Bohužel občas máme doručovací okna až za více než pět hodin, nebo dokonce až druhý den. To rozhodně není a nebude náš standard. Na nápravě usilovně pracujeme a brzy situaci zvládneme. Omlouváme se, že se na nás nemůžete plně spolehnout!
6 PORCÍ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA LÍVANCE

  • 400 g polohrubé mouky
  • 500 ml mléka
  • 80 g cukru krupice
  • 30 g droždí
  • 4 vejce
  • máslo na smažení
  • špetka soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 2 lžíce másla
  • 2–3 lžíce tuzemáku
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA LÍVANCE

  • 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vmícháme mouku, přidáme cukr, vejce, špetku soli a umícháme hladké řídké těsto, které necháme na teplém místě nakynout 40 minut nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí už těsto nemícháme, aby neslehlo.
  • 2Pánev na středním ohni vytřeme máslem. Lžící nabíráme těsto a na horké pánvi tvoříme lívance. Pečeme je zvolna z obou stran dozlatova.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Máslo rozehřejeme s tuzemákem. V misce smícháme oba cukry se skořicí. Ještě na pánvi potíráme lívance máslem s tuzemákem a poté je obalíme v cukru se skořicí.
Tip
Lívance můžete smažit i na lívanečníku, budou mít pravidelný tvar. Hotové lívance můžete dochutit lžičkou zakysané smetany nebo podávat s čerstvými borůvkami či lesním ovocem (ostružiny, maliny, jahody). Lívance můžete také potřít povidly a posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.
Roman Vaněk

Autor receptu

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY NA LÍVANCE

400 g polohrubé mouky

Polohrubá mouka bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

500 ml mléka

Mléko bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

80 g cukru krupice

 

30 g droždí

 

4 vejce

 

máslo na smažení

 

špetka soli

 

SUROVINY NA DOKONČENÍ

2 lžíce másla

 

2–3 lžíce tuzemáku

 

150 g cukru krupice

 

150 g moučkového cukru

 

1 lžička mleté skořice

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.