• Vážení zákazníci, moc se omlouváme za současné omezení naší služby. Museli jsme bohužel přistoupit k následujícím opatřením:
    - max. 1 nákup denně na osobu, bez možnosti doobjednávky
    - maximální počet položek na jeden nákup je 35. Položka znamená druh zboží např. banán, houska nebo konkrétní druh jogurtu. Počet kusů není omezený. Toto omezení se ale nevztahuje na členy Rohlík Premium.
    Děláme vše pro to, abychom navýšili naše kapacity a doručili vaše nákupy pro co nejvíce z vás. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA LÍVANCE

  • 400 g polohrubé mouky
  • 500 ml mléka
  • 80 g cukru krupice
  • 30 g droždí
  • 4 vejce
  • máslo na smažení
  • špetka soli

SUROVINY NA DOKONČENÍ

  • 2 lžíce másla
  • 2–3 lžíce tuzemáku
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA LÍVANCE

  • 1Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, vmícháme mouku, přidáme cukr, vejce, špetku soli a umícháme hladké řídké těsto, které necháme na teplém místě nakynout 40 minut nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem. Po vykynutí už těsto nemícháme, aby neslehlo.
  • 2Pánev na středním ohni vytřeme máslem. Lžící nabíráme těsto a na horké pánvi tvoříme lívance. Pečeme je zvolna z obou stran dozlatova.

POSTUP NA DOKONČENÍ

  • 1Máslo rozehřejeme s tuzemákem. V misce smícháme oba cukry se skořicí. Ještě na pánvi potíráme lívance máslem s tuzemákem a poté je obalíme v cukru se skořicí.

TIP

Lívance můžete smažit i na lívanečníku, budou mít pravidelný tvar. Hotové lívance můžete dochutit lžičkou zakysané smetany nebo podávat s čerstvými borůvkami či lesním ovocem (ostružiny, maliny, jahody). Lívance můžete také potřít povidly a posypat strouhaným tvarohem a moučkovým cukrem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA LÍVANCE

400 g polohrubé mouky
500 ml mléka
80 g cukru krupice
 
30 g droždí
 
4 vejce
 
máslo na smažení
 
špetka soli
 

SUROVINY NA DOKONČENÍ

2 lžíce másla
 
2–3 lžíce tuzemáku
 
150 g cukru krupice
 
150 g moučkového cukru
 
1 lžička mleté skořice
 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Tento dezert skvěle doplníte sladkým či polosladkým bílým vínem. Sáhnout můžete i po šumivém.