Mlynářova mouka
Mlynářova mouka žitná, tmavá chlebová
0,9 kgDoručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Kvalita Mlynářovy mouky žitné chlebové je dána standardizací kvalitativních parametrů, kterou vyžadují přední české pekárny pro produkci třístupňově vyváděných živých kvasů a na pečení prémiových chlebů. Tyto kvalitativní parametry splňují přísná pekárenská kritéria pro kynutí a pečení tradičních kvasových chlebů.
Žitná mouka je daleko zdravější a vydatnější jako tmavá. Jednou z výhod je její postupné uvolňování energie, která je pro lidský organismus velmi důležitá. Je známá pro svůj nízký glykemický index, který udržuje vyrovnanou hladinu cukru v krvi.
Použití
Mouka žitná chlebová je ideální surovinou pro pečení žitných chlebů, případně některých druhů dalamánků, baget či jemného pečiva, ale hlavně pro vypeštování a množení vlastního domácího kvásku.
O výrobci
Mlynářovy mouky vyrábí tuzemská společnost Český Mlynář s.r.o. z Týnce nad Labem, který se nachází uprostřed Zlatého pruhu –nejúrodnější části Polabské nížiny, výhradně z české pšenice. Historie Týneckého mlýna se píše již od roku 1306, kdy jsou dokladovány první zmínky o jeho činnosti. Kvalita a tradice jim umožnily vytrvat na špici v oboru po dlouhá staletí až do dnešních dnů. Dokladem je i vítězství ankety Volba spotřebitele 2018.
Skladování
Skladujte odděleně od aromatických látek, ve větraných prostorách s relativní vlhkostí vzduchu nejvýše 75%.
Výrobce
Český mlynář s. r. o.
Pivovarská 137
281 26 Týnec nad Labe
Česká republika
Složení
Žito |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1396 kJ/330 kCal |
Tuky | 1.1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0.2 g |
Sacharidy | 68 g |
z toho cukry | 3 g |
Bílkoviny | 7.5 g |
Sůl | 0.01 g |
Vláknina | 9 g |
Alergeny
Obiloviny obsahující lepek |