SUROVINY

  • 500 g vepřové krkovice
  • 200 g hovězího krku nebo plece
  • 200 g sýra Gouda
  • 20 g sušeného mléka
  • 160 ml mléka
  • 6 vajec
  • 2 rohlíky
  • hladká mouka na obalení
  • strouhanka na obalení
  • sádlo na smažení
  • 1 lžička pepře
  • 10 g soli

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

POSTUP

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 170 ˚C.
  • 2
    ohlíky nakrájíme na kostky o hraně 2 cm, vložíme do mísy, zalijeme mlékem a promícháme. Necháme odstát 30 minut. Goudu nastrouháme nahrubo.
  • 3
    Maso umeleme na středně hrubo. V míse ho smícháme s rohlíky s mlékem, 2 vejci, solí, pepřem, nastrouhaným sýrem a sušeným mlékem. Pečlivě promícháme. Hmotu rozdělíme na 8 částí, ze kterých rukama vytvarujeme placky silné 2 cm.
  • 4
    V míse rozšleháme zbylá vejce.
  • 5
    Maso obalíme v hladké mouce, vejcích a nakonec ve strouhance.
  • 6
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme vyšší vrstvu sádla a řízky v něm osmažíme z obou stran dozlatova. Řízky musí být do dvou třetin své tloušťky v sádle ponořené.
  • 7
    Osmažené řízky položíme na plech a pečeme v rozehřáté troubě 10 minut.

TIP

Z masa nejprve vytvoříte placičku a osmažte ji v pánvi na 1 lžíci oleje. Nechte částečně vychladnout a ochutnejte. Tak zjistíte, zda je maso dostatečně ochucené. Podávejte s bramborovou kaší, kterou si můžete připravit podle receptu Romana Vaňka, který najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

500 g vepřové krkovice
200 g hovězího krku nebo plece
200 g sýra Gouda
 
20 g sušeného mléka
 
160 ml mléka
 
6 vajec
 
2 rohlíky
 
hladká mouka na obalení
 
strouhanka na obalení
 
sádlo na smažení
 
1 lžička pepře
 
10 g soli
 

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.