Skip navigation

Get exclusive benefits after your first order:

MASO!

MASO! Beef knuckle

ca. 0.8 kg

4 DAYS AVERAGE FRESHNESS

Fresh from the farm

ca.

 CZK 367.92 CZK 459.90 /kg

Delivery within 60 minutes

100+ customers buy regularly

Country: Czech Republic,
Did you know?
Local production and undeniable freshness

Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.

Hovězí ořech se nachází na přední části kýty. Jedná se o velmi křehké, pravidelně mramorované maso s jednou z nejjemnějších struktur ze všech částí hovězího.

Maso je skvělé pro přípravu roastbeefu a na dušení. Fantasticky se hodí i na roládu.

Více o hovězím značky MASO!

Hovězí je vždy jen z mladého býka z plemene Českého strakatého skotu, také znám jako ČESTR, u kterého je kontrolovaná zmasilost a protučnělost. Zvířata jsou chována na několika farmách, kde jsou pouze na slámě, což příznivě prospívá jejich kondici. Po celý život mají větrané stáje a přístup k žrádlu stejně jako vodě, podáváno je jim pouze české krmivo. Po porážce jsou býci minimálně týden vyvěšeni na sucho, aby jejich maso zkřehlo.

Maso pro Rohlik.cz zpracovávají v TORO Hlavečník a to podle přesných požadavků na zmasilost a protučnělost každého kusu tak, aby pro vás byla vždy zajištěna dokonalá kvalita.

Použití

Maso se hodí pro přípravu steaků, rolád a roastbeefu. Připravit ho lze na grilu i pánvi, poslouží také k pomalému pečení a dušení.

Tip! Připravte si hovězí roládu podle následujícího receptu:

Maso naklepejte, osolte, opepřete a polovinu plátku potřete hořčicí. Vajíčka spolu s olejem vidličkou rozšlehejte a připravte míchaná vajíčka. Na maso položte plátek šunky, potřete míchanými vejci, přidejte mrkev, okurku a potřete zbylými vejci. Zatočte do rolády a zpevněte nití.

Do olejem vylitého pekáče vložte roládu, přidejte nakrájenou cibuli a pečte do měkka. Výpek z pekáče zahustěte jíškou. Z rolády odstraňte niť, nakrájejte jí na plátky a podávejte s vařenou nebo knedlíkem.

O výrobci

TORO Hlavečník je největší divizí společnosti CHOVSERVIS a.s. Zabývá se porážkou jatečných zvířat (skotu, prasat a ovcí), ale jejich specializací a nosným výrobním programem je porážka a produkce kvalitního hovězího masa, především „Mladých býků“ (do 24 měsíců věku). Ti tvoří 97 % z celkového počtu poraženého hovězího dobytka.  

Další činností divize TORO Hlavečník je výroba masných výrobků a specialit. Nabízí široký sortiment od drobných masných výrobků (párky, klobásy), přes salámy, vařené masné výrobky, lahůdkářské speciality (paštiky, aspiky), až po uzená masa.

Skladování

Skladujte při teplotě 0–4 °C.

Výrobce

CHOVSERVIS a.s.
Zemědělská 897,
500 03 Hradec Králové
Česká republika

Durability

Average durability from the time of delivery: 4 days.

Guaranteed minimum durability from the time of delivery: 2 days.If the minimum durability is lower, please contact us and ask for a refund. Not applicable to items from the Save the Food section.

Composition

Hovězí ořech