Přeskočit navigaci
  • Naši milí zákazníci, dnes 21.6.2025 se koná L'ETAPE CZECH REPUBLIC BY TOUR DE FRANCE 2025.
    Kvůli dopravním omezením v Praze a okolí může dojít ke zpoždění Vašich objednávek, mrzí nás to. Víme, jak důležitý je včasný nákup, a uděláme vše pro to, aby k vám dorazil co nejdříve.
    Zobrazit více

Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g mrkve
  • 1 lžíce najemno nasekaného čerstvého tymiánu (lze použít i 1 lžičku sušeného)
  • 20 g másla (povoleného)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 1 hrst čerstvé pažitky (nasekané najemno)
  • Sůl
  • Pepř

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ

  • Balkánský sýr
  • Feta sýr

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nejprve si ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a rozpalte si gril.
  • 2
    Všechnu mrkev omyjte, zbavte stopky a podélně rozpulte. Poté ji dejte do vroucí vody a vařte na středním plameni 8–10 minut (záleží na velikosti mrkve). Mrkev by po uvaření měla být stále lehce křupavá.
  • 3
    Mezitím co se vaří mrkev, si připravte hořčičný dip. Ten následně zakryjte potravinovou fólií a vložte do lednice. Po uvaření mrkev okamžitě prudce zchlaďte (nejlépe v míse s ledem, popřípadě pod tekoucí studenou vodou). Takto připravenou mrkev přesuňte na rozpálený gril a zprudka grilujte 8–9 minut. V průběhu grilování ji alespoň jednou otočte.
  • 4
    Mezitím si připravte marinádu: Ve větší míse smíchejte tymián, máslo, olej, citronovou kůru, sůl a pepř a vše promíchejte.
  • 5
    Jakmile bude mít mrkev hnědou barvu, přesuňte ji z grilu do mísy s marinádou a důkladně promíchejte, tak aby byla celá pokrytá. Poté ji společně s hořčičným dipem dejte na talíř, posypte pažitkou a podávejte.
Tip
Grilovaná mrkev se výborně hodí jako příloha k masu. Hotovou mrkev můžete ještě posypat balkánským sýrem, nebo sýrem feta.
Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek. Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené. Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na rychlé a zdravé vaření. Autorka fotografie je Marie Bartošová.

SUROVINY

SUROVINY K SERVÍROVÁNÍ