K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
POSTUP
1
Na stůl položíme arch pečicího papíru, který přehneme napůl. Na papír nakreslíme kruh o průměru talíře, na který budete servírovat.
2
Papír potřeme olivovým olejem a doprostřed položíme maso. Přikryjeme horní polovinou papíru a maso pomalu plochou stranou paličky rozklepáváme až k narýsovanému kruhu, směrem od středu do stran.
3
Rozklepané maso zastřihneme do pravidelného kruhu, který jsme narýsovali. Sloupneme jednu stranu papíru, maso položíme na talíř a stáhneme druhou stranu papíru jako samolepku. Maso lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
4
V misce zakápneme rukolu trochou olivového oleje a pár kapkami citronu. Zlehka osolíme, opepříme, promícháme a položíme na carpaccio. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a citronem.
TIP
Tímto jednoduchým způsobem připravíte pokaždé velmi rychle carpaccio, aniž byste museli maso mrazit a následně krájet na nářezovém stroji.
K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso.
Autor receptu
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef