Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 70 g očištěné hovězí svíčkové
  • 15 g hoblinek parmezánu
  • 10 lístků rukoly
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ citronu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • pečicí papír o velikosti dvou talířů
  • nůžky

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Na stůl položíme arch pečicího papíru, který přehneme napůl. Na papír nakreslíme kruh o průměru talíře, na který budete servírovat.
  • 2Papír potřeme olivovým olejem a doprostřed položíme maso. Přikryjeme horní polovinou papíru a maso pomalu plochou stranou paličky rozklepáváme až k narýsovanému kruhu, směrem od středu do stran.
  • 3Rozklepané maso zastřihneme do pravidelného kruhu, který jsme narýsovali. Sloupneme jednu stranu papíru, maso položíme na talíř a stáhneme druhou stranu papíru jako samolepku. Maso lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 4V misce zakápneme rukolu trochou olivového oleje a pár kapkami citronu. Zlehka osolíme, opepříme, promícháme a položíme na carpaccio. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a citronem.
     
     
     
     
     
Tip
Tímto jednoduchým způsobem připravíte pokaždé velmi rychle carpaccio, aniž byste museli maso mrazit a následně krájet na nářezovém stroji. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

70 g očištěné hovězí svíčkové

Hovězí svíčková bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

15 g hoblinek parmezánu

Parmezán v celku bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

10 lístků rukoly

 

3 lžíce olivového oleje

 

½ citronu

 

čerstvě mletý pepř

 

sůl

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

pečicí papír o velikosti dvou talířů

 

nůžky

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.