Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
24 KOUSKŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

TĚSTO

  • 500 g hladké mouky
  • 1/2 kostky droždí (21 g)
  • 70 g cukru krupice
  • 200 ml studeného mléka
  • 1 vejce
  • Velká špetka soli
  • 80 g másla

NÁPLŇ

  • 80 g másla pokojové teploty
  • 50 g cukru krupice
  • 5 g mleté skořice

NA POTŘENÍ

  • 1 vejce

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Droždí rozdrobte do hrnku se studeným mlékem a nechte minutu povolit.
  • 2Do mísy odměřte mouku, cukr, sůl a promíchejte metličkou. Mléko s droždím zamíchejte, protože to se mezitím usadilo u dna, a vlijte k směsi mouky. Přidejte vejce a začněte zpracovávat těsto. Jakmile vše bude vypadat jako hrubá drobenka, ve dvou nebo třech dávkách přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Rukama nebo v robotu hněťte, až bude těsto hebké, hladké a nelepivé – v robotu to potrvá asi 5 minut, rukama počítejte asi 10 minut.
  • 3Připravte si náplň: změklé máslo smíchejte s cukrem a skořicí a míchejte vařečkou nebo třete v robotu, až vznikne maličko nadýchaná a dobře promíchaná směs. Čím lépe máslo s cukrem a skořicí utřete, tím líp se vám bude natírat na těsto.
  • 4Uhnětené těsto rozdělte na dvě poloviny. Obě postupně rozválejte na tenký obdélník velký zhruba 35 x 25 cm a hned ho každý potřete polovinou sladkého skořicového másla. Potřený plát srolujte směrem od dlouhé strany do ruličky. Ruličku položte spojem dolů a překrojte nejprve na polovinu, pak na čtvrtiny a nakonec každou čtvrtinu na tři stejné kousky. Řezem nahoru je klaďte ve stejných odstupech na plech vyložený papírem na pečení. Skvěle se vám je tam povede vyrovnat v rozvržení 6x4 kusy. Snažte se pracovat rychle, ať se těsto nestihne moc zahřát.
  • 5Plech se šneky pečlivě zakryjte potravinovou fólií a vložte přes noc do lednice. Vhodná teplota kynutí je někde kolem 5-6 stupňů, to těsto jemně nakyne, ale nepřekyne. Na přesném času nezáleží, těsto můžete v lednici nechat kynout 8-12 hodin, jak vám to zrovna vyjde.
  • 6Druhý den začněte předehřívat troubu na 210 stupňů bez horkovzduchu. Plech vyjměte ven z lednice, zbavte ho fólie a nechte 15-20 minut stát při pokojové teplotě. Trouba se zatím krásně vyhřeje a neztratí teplo, až ji pak otevřete.
  • 7Vajíčko vyklepněte do misky, přidejte lžíci studené vody a důkladně prošlehejte vidličkou. Touto směsí potřete štětečkem nebo peroutkou vykynuté šneky těsně před pečením.
  • 8Vložte do trouby zhruba na střední pozici (určitě ne přiliš vysoko k hornímu topnému tělesu) a pečte 15 minut, nebo až šneci nabudou na objemu a na povrchu krásně zezlátnou.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

TĚSTO

NÁPLŇ

NA POTŘENÍ