• Milí zákazníci, mrzí nás to. Aktuálně je náš WhatsApp nedostupný a nápravu intenzivně řešíme. Obrátit se na nás můžete standardně na všech ostatních komunikačních platformách.
     
    Zobrazit více
Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
40 kousků

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 800 g pískového cukru
  • 100 g hořké čokolády s 40-50 % kakaa
  • 4 pomeranče
  • 1 lžička olivového oleje

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cukr nasypte do širokého kastrůlku, zalijte jedním litrem vody a začněte zahřívat. Míchejte, aby se všechen postupně rozpustil, a nakonec přiveďte k varu.
  • 2Pomeranče opláchněte a nakrájejte na plátky silné necelý jeden centimetr. Krájejte tím směrem, aby blány mezi dílky pomeranče na každém plátku vytvořily hvězdičku. Větší, prostřední kousky ještě můžete překrojit napůl. Koncové patky zahoďte.
  • 3Nakrájené pomeranče přidejte do vroucího cukrového roztoku a velmi mírně pět minut povařte. Příliš nemíchejte, aby se nerozpadly. Odstavte a nechte pomeranče v roztoku vychladnout a rozležet přes noc.
  • 4Kousky pomerančů opatrně vyndejte a nechte důkladně okapat v cedníku. Troubu předehřejte na 70 stupňů. Pomeranče rozložte na rošt nebo na mřížku a dejte do trouby. Pod ně zastrčte plech nebo aspoň dno trouby vyložte alobalem, abyste zachytili odkapávající šťávu. Dvířka trouby nechte pootevřená, anebo aspoň čas od času v troubě vyvětrejte vlhkost. Vše nechte sušit zhruba 3-4 hodiny, dokud pomeranče nezískají konzistenci pryže na gumování. Vyndejte a nechte zchladnout.
  • 5Nakonec polovinu každého kousku pomeranče namočte do rozpuštěné čokolády smíchané s olejem a nechte na papíru na pečení ztuhnout. Uschovávejte uzavřené a v chladu.
Kuchařka pro dceru
Autorkou úspěšného blogu Kuchařka pro dceru je Jana Florentýna Zatloukalová.

SUROVINY