SUROVINY

  • 350 g plátků uzeného lososa
  • 200 g lučiny
  • 100 g ricotty
  • 1 lžíce nakrájeného kopru kopr na ozdobu
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu a 1 lžička citronové šťávy

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

POSTUP

  • 1
    50 g lososa nakrájíme nahrubo a smícháme ho s lučinou, ricottou, citronovou kůru a šťávou a koprem.
  • 2
    Misky vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala ven. Poté je vyložíme plátky lososa tak, aby pokrývaly dno, po stranách misky se překrývaly a přesahovaly z misky ven. Takto připravené misky naplníme připravenou sýrovou směsí.
  • 3
    Částmi plátků, které přesahovaly ven z misky, postupně zakryjeme sýrovou směs a vše ještě překryjeme zbývající potravinářskou fólií a utáhneme.
  • 4
    Misky dáme na 30 minut vychladit do lednice. Poté vychlazenou směs vyklopíme z misky a odstraníme potravinářskou fólii.
  • 5
    Podáváme s opečeným toustem, ozdobené snítkou kopru.

TIP

Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronu. Bílá je hořká. Pokrm si nejlépe připravíte do misky o průměru 8 cm a výšce 5 cm.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

 
 
 
 
 

JEŠTĚ BUDETE POTŘEBOVAT

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM