• V Den české státnosti fungujeme stejně, jako každý jiný den. Užijte si volno a nákupy nechte na nás! Bez front až ke dveřím. 

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 350 g plátků uzeného lososa
  • 200 g lučiny
  • 100 g ricotty
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu a 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce nakrájeného kopru kopr na ozdobu

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

  • potravinářskou fólii

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 150 g lososa nakrájíme nahrubo a smícháme ho s lučinou, ricottou, citronovou kůru a šťávou a koprem.
  • 2Misky vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala ven. Poté je vyložíme plátky lososa tak, aby pokrývaly dno, po stranách misky se překrývaly a přesahovaly z misky ven. Takto připravené misky naplníme připravenou sýrovou směsí.
  • 3Částmi plátků, které přesahovaly ven z misky, postupně zakryjeme sýrovou směs a vše ještě překryjeme zbývající potravinářskou fólií a utáhneme.
  • 4Misky dáme na 30 minut vychladit do lednice. Poté vychlazenou směs vyklopíme z misky a odstraníme potravinářskou fólii.
  • 5Podáváme s opečeným toustem, ozdobené snítkou kopru.
     
     
     
     
     
     
Tip
Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronu. Bílá je hořká. Pokrm si nejlépe připravíte do misky o průměru 8 cm a výšce 5 cm.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

350 g plátků uzeného lososa

Uzený losos bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

200 g lučiny

Lučina bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g ricotty

 

nastrouhaná kůra z ½ citronu a 1 lžička citronové šťávy

 

1 lžíce nakrájeného kopru kopr na ozdobu

 

JEŠTĚ POTŘEBUJETE

potravinářskou fólii

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.