Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

1 Serving
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 70 g očištěné hovězí svíčkové
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 10 lístků rukoly
  • ½ citronu
  • 15 g hoblinek parmezánu

YOU ALSO NEED

  • pečicí papír o velikosti dvou talířů
  • nůžky

PAIRING DISHES WITH WINE

  • K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Na stůl položíme arch pečicího papíru, který přehneme napůl. Na papír nakreslíme kruh o průměru talíře, na který budete servírovat.
  • 2
    Papír potřeme olivovým olejem a doprostřed položíme maso. Přikryjeme horní polovinou papíru a maso pomalu plochou stranou paličky rozklepáváme až k narýsovanému kruhu, směrem od středu do stran.
  • 3
    Rozklepané maso zastřihneme do pravidelného kruhu, který jsme narýsovali. Sloupneme jednu stranu papíru, maso položíme na talíř a stáhneme druhou stranu papíru jako samolepku. Maso lehce potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
  • 4
    V misce zakápneme rukolu trochou olivového oleje a pár kapkami citronu. Zlehka osolíme, opepříme, promícháme a položíme na carpaccio. Ozdobíme hoblinkami parmezánu a citronem.
     
     
     
     
     
Tip
Tímto jednoduchým způsobem připravíte pokaždé velmi rychle carpaccio, aniž byste museli maso mrazit a následně krájet na nářezovém stroji. K přípravě tohoto pokrmu budete potřebovat paličku na maso.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE