1 PORCE
Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- Rohlíkův chléb
- 2 stonky chřestu (může být bílý i zelený)
- 2 ředkvičky
- Pár kuliček čerstvého hrášku
- Plátek porchetty, mortadely nebo pečené šunky
- 2 lžíce čerstvého sýra (může být i kozí, s příchutí ořechů, bylinek nebo modrého sýra a podobně)
- Kousek másla
- Olivový olej ve spreji
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Chřestu odlomte dřevnaté konce, bílý oloupejte škrabkou na brambory – zelený loupat nemusíte. Nakrájejte stonky na asi půlcentimetrová kolečka. Ředkvičky rozkrojte na čtvrtky.
- 2Na celokovové pánvi rozehřejte máslo, přidejte chřest a ředkvičky. Osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a ihned vypněte plamen. Můžete přidat i na kousky pokrájenou šunku a podobně.
- 3Rozpalte v troubě gril doruda a těsně pod něj s mřížkou v horní části umístěte pánev. Vedle ní také chléb posprejovaný olejem. Po 4 minutách chléb vyndejte a nechte chladnout. Po další minutě vyndejte z trouby i pánev.
- 4Topinku hojně potřete čerstvým sýrem, navrch přidejte upečenou chřestovou směs. Dozdobit můžete malinkými ředkvičkovými listy a čerstvě vyloupaným hráškem. Servírujte horké.
MENU od Koko
Veronika „Koko“ Šmehlíková je úspěšná blogerka a moderátorka, držitelka ocenění Blogerka i Foodblogerka roku, kterou znáte z Evropy 2 a vlastních pořadů MENU domů a MENU podle Koko.