Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA NAPAŘENOU HMOTU

  • 60 g plnotučného mléka
  • 27 g vody
  • 20 g chlebové pšeničné mouky

SUROVINY NA HOUSKY

  • 20 g čerstvého droždí - pokojové teploty
  • 25 g cukru krupice
  • 120 g plnotučného vlažného mléka
  • 160 g hladké pšeničné mouky
  • 160 g chlebové pšeničné mouky
  • 7 g soli
  • 1 vejce - pokojové teploty + 1 žloutek a bílek - pokojové teploty
  • 45 g másla

SUROVINY NA NAKLÁDANOU OKURKU

  • 1 salátová okurka
  • 200 ml horké vody
  • 30 g krupicového cukru
  • 10 g soli
  • Polévkové lžíce vinného octa

SUROVINY NA NAPLNĚNÍ

  • 8 plátků krůtí šunky
  • 8 plátků čedaru
  • Máslo pokojové teploty

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA HOUSKY

  • 1Nejprve připravte napařenou hmotu - do rendlíku nalijte mléko, vodu a mouku a pomocí metličky na středním stupni cca 2 minut zahřívejte, až vznikne taková hustá kaše. Nechte kaši zchladnout a zaktivujte droždí.
  • 2Čerstvé droždí dejte do misky, zasypte 2 kávovými lžičkami cukru a 10 minut nechte být. Droždí se rozpustí.
  • 3Poté připravte kvásek - droždí smíchejte s cukrem a vlažným mlékem. Dobře promíchejte a nechte opět 10 minut stát, ať kvásek vzejde.
  • 4Pak už je čas na těsto. Mouky prosejte do hnětací mísy, tang zhong, přidejte kvásek, vejce a žloutek, sůl a olej.
  • 5Zvolte nástavec typu hák a nechte na středním stupni zpracovat 10 minut těsto. To pak přendejte do plastové či dřevěné mísy - lépe vodí teplo. Zakryjte utěrkou a nechte 1 hodinu kynout.
  • 6Nakynuté těsto rozdělte na 8 stejně velkých kousků a z nich vytvarujte bulky a dejte je na mělký plech vyložený pečícím papírem. Bulky pomašlujte bílkem.
  • 7Plech přikryjte hlubokým plechem a nechte housky ještě 40 min až hodinu kynout.
  • 8Troubu rozehřejte na 220 stupňů. Pokud nemáte funkci páry, dejte na dno misku s vodou.
  • 9Plech s nakynutými houskami vložte do trouby. 8 minut pečte na 220 stupňů a další 4 na 200 stupňů. Nicméně je kontrolujte, ať se nepřipálí.
  • 10Po vychladnutí plech s houskami zakryjte vlhkou utěrkou a nechte 5 minut, ať změknou.

POSTUP NA NAKLÁDANOU OKURKU

  • 1Okurku omyjte a zbavte slupky. Pomocí škrabky pak z okurky naškrábejte tenké plátky.
  • 2Ve větší misce smíchejte horkou vodu, sůl, cukr a ocet a plátky do ní naložte na 20 minut.
  • 3Poté vodu slijte a plátky okurek nechte okapat.
  • 4Pokud vám přijdou moc kyselé, můžete je posypat trochou moučkového cukru a promíchat.

KOMPLETACE

  • 1Každou housku rozkrojte napůl a potřete máslem dle chuti.
  • 2Na máslo pak položte jeden plátek šunky a jeden plátek čedaru, klidně plátky přepulte a dejte na sebe. Nakonec na sýr položte nakládanou okurku a přikryjte druhou částí housky.
Kateřina Jašková
Máma dvou holčiček, food blogerka a fotografka. Katka z blogu milluji.cz se ve svých receptech zaměřuje na vyvážené recepty a na zdravý životní styl. Je zastáncem kvality a jednoduchých receptů, které v kuchyni zvládne každý vytížený rodič.

SUROVINY NA NAPAŘENOU HMOTU

SUROVINY NA HOUSKY

SUROVINY NA NAKLÁDANOU OKURKU

SUROVINY NA NAPLNĚNÍ