Získejte exkluzivní výhody za vaši první objednávku:

Doručení už od 60 minut

30 dní doprava zdarma

100% záruka spokojenosti

Doprava

Košík

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 400 g ořezu z jehněčího masa (hřbet, plecko, kýta, raději prorostlejší, může být s kostí)
  • 1 větší brambor
  • 20 tenkých koleček paprikové klobásy
  • 8 cherry rajčátek
  • 100 g čerstvé čekanky
  • 80 g ovčího sýra pecorino
  • Olivový olej extra vergine
  • Sůl
  • Čerstvě mletý pepř
  • 1 menší bílá cibule
  • 2 čajové lžičky semínek fenyklu

SUROVINY NA POKLIČKU Z TĚSTA

  • 100 g hladké mouky
  • Voda
  • Droždí
  • Sůl

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Na vaření použijeme kameninový zapékací hrnec. Do hrnce nasucho rozložíme maso a osolíme. Na maso postupně vrstvíme další suroviny – cibuli pokrájenou na měsíčky, na kostky nakrájený sýr ovčí pecorino i s kůrou, na půlky pokrájená cherry rajčátka, oloupanou a na kostky pokrájenou bramboru, čerstvé listy. čekanky
  • 2
    V hrnci zlehka upěchujeme, dosolíme, opepříme a přidáme i semínka fenyklu. Podlijeme asi 2 dcl vody.
  • 3
    Pečeme ve vyhřáté troubě 180°C po dobu 3 hodin pod běžnou poklicí.
  • 4
    Mezitím připravíme těsto.
  • 5
    Posledních 15 minut vyměníme hliněnou poklici za poklici z těsta. Těsto položíme na hrnec, po okrajích přimáčkneme po celém obvodu k hrnci tak, aby těsto dobře přilnulo a z hrnce neutíkala pára.
  • 6
    Po dopečení a vyjmutí z trouby nejprve rozřízneme upečenou pokličku a servírujeme naběračkou do hlubokých talířů.
Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.

SUROVINY

SUROVINY NA POKLIČKU Z TĚSTA