Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 400 g ořezu z jehněčího masa (hřbet, plecko, kýta, raději prorostlejší, může být s kostí)
- 1 větší brambor
- 20 tenkých koleček paprikové klobásy
- 8 cherry rajčátek
- 100 g čerstvé čekanky
- 80 g ovčího sýra pecorino
- Olivový olej extra vergine
- Sůl
- Čerstvě mletý pepř
- 1 menší bílá cibule
- 2 čajové lžičky semínek fenyklu
SUROVINY NA POKLIČKU Z TĚSTA
- 100 g hladké mouky
- Voda
- Droždí
- Sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Na vaření použijeme kameninový zapékací hrnec. Do hrnce nasucho rozložíme maso a osolíme. Na maso postupně vrstvíme další suroviny – cibuli pokrájenou na měsíčky, na kostky nakrájený sýr ovčí pecorino i s kůrou, na půlky pokrájená cherry rajčátka, oloupanou a na kostky pokrájenou bramboru, čerstvé listy. čekanky
- 2V hrnci zlehka upěchujeme, dosolíme, opepříme a přidáme i semínka fenyklu. Podlijeme asi 2 dcl vody.
- 3Pečeme ve vyhřáté troubě 180°C po dobu 3 hodin pod běžnou poklicí.
- 4Mezitím připravíme těsto.
- 5Posledních 15 minut vyměníme hliněnou poklici za poklici z těsta. Těsto položíme na hrnec, po okrajích přimáčkneme po celém obvodu k hrnci tak, aby těsto dobře přilnulo a z hrnce neutíkala pára.
- 6Po dopečení a vyjmutí z trouby nejprve rozřízneme upečenou pokličku a servírujeme naběračkou do hlubokých talířů.

Manu a Matěj
Profláklé duo zpěvák Matěj Ruppert a kuchař Emanuel Ridi přinášejí na váš stůl tu pravou Itálii. Vyzkoušejte autentické recepty z televizní obrazovky i ve své kuchyni.