Doprava vždy zdarma

10% sleva na naše značky a BIO produkty

4× měsíčně malé nákupy od 1 Kč

Doprava

Košík

4 PORCE
Do hodinky

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 8 plátků těstovin lasagne
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 600 g mletého hovězího masa
  • 2 středně velké žluté cibule
  • 6 stroužků česneku
  • 200 g smetany na vaření
  • Hrst čerstvé hladkolisté petržele
  • Hrst bazalky
  • 100 g sýru parmazánového typu
  • 1 chilli Cayenne paprička
  • Olivový olej
  • Sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • 500 g pasírovaných rajčat
  • 400 g sekaných konzervovaných rajčat

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1
    Nakrájíme cibuli najemno. Polovinu smícháme s mletým mase. Dále přidáme 2 drcené stroužky česneku, polovinu nasekané petržele, osolíme a opepříme. Vše společně promícháme a utvoříme kuličky o průměru 2 – 3 cm. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 180 stupňů po dobu 30 minut.
  • 2
    Druhou polovinu cibule orestujeme dozlatova na 2 PL oleje, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme dozlatova. Přidáme drcená a pasírovaná rajčata. Přilijeme vývar, přidáme nasekanou petržel a polovinu bazalky. Osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme na mírném plamenu vařit 15 minut. Poté vmícháme 50 g strouhaného sýru. Nakonec přilijeme smetanu. Dle potřeby ještě okořeníme.
  • 3
    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Poté je nakrájíme na širší pruhy.
  • 4
    Polévku podáváme s lasagnemi, masovými kuličkami, nasekanou chilli papričkou a čerstvou bazalkou.
Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.

SUROVINY