Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 8 plátků těstovin lasagne
- 500 ml hovězího vývaru
- 600 g mletého hovězího masa
- 2 středně velké žluté cibule
- 6 stroužků česneku
- 200 g smetany na vaření
- Hrst čerstvé hladkolisté petržele
- Hrst bazalky
- 100 g sýru parmazánového typu
- 1 chilli Cayenne paprička
- Olivový olej
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 500 g pasírovaných rajčat
- 400 g sekaných konzervovaných rajčat
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Nakrájíme cibuli najemno. Polovinu smícháme s mletým mase. Dále přidáme 2 drcené stroužky česneku, polovinu nasekané petržele, osolíme a opepříme. Vše společně promícháme a utvoříme kuličky o průměru 2 – 3 cm. Vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem, zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby na 180 stupňů po dobu 30 minut.
- 2Druhou polovinu cibule orestujeme dozlatova na 2 PL oleje, poté přidáme na plátky nakrájený česnek a zarestujeme dozlatova. Přidáme drcená a pasírovaná rajčata. Přilijeme vývar, přidáme nasekanou petržel a polovinu bazalky. Osolíme a opepříme. Pod pokličkou necháme na mírném plamenu vařit 15 minut. Poté vmícháme 50 g strouhaného sýru. Nakonec přilijeme smetanu. Dle potřeby ještě okořeníme.
- 3Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente. Poté je nakrájíme na širší pruhy.
- 4Polévku podáváme s lasagnemi, masovými kuličkami, nasekanou chilli papričkou a čerstvou bazalkou.

Zuzana Nová
Zuzana je dvojnásobná máma, skvělá kuchařka a pisatelka blogu Nová kuchyně. A navíc připravuje recepty speciálně pro Rohlík, takže i pro vás. Ochutnejte něco z jejích dobrot.