Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
MÍCHANÁ VEJCE
- 4 vejce
- 1 lžíce smetany, min. 31%
- 1 lžíce másla
- sůl
TOUST
- 2 plátky tmavého toustového chleba
- 10 ančoviček
- 50 g změklého másla
- 1 lžička nahrubo nakrájené plocholisté petržele
- špetka chilli
- špetka mleté skořice
- špetka sušeného zázvoru
- špetka mletého muškátového oříšku
- špetka čerstvě mletého pepře
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP NA MÍCHANÁ VEJCE
- 1Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu a vše lehce prošleháme.
- 2Pánev rozehřejeme na mírném ohni, přidáme půl lžíce másla a necháme ho rozehřát. Přidáme rozšlehaná vejce a plochou vařečkou je odškrabujeme ode dna. Po 3 minutách, až vejce začnou tuhnout, za stálého míchání postupně přidáme zbytek másla. Po 1,5 minutě stáhneme pánev z ohně, vejce dle chuti osolíme a promícháme.
POSTUP NA TOUST
- 1Najemno nakrájíme 8 ančoviček, promícháme je se změklým máslem, chilli, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a pepřem a dáme stranou.
- 2Nasucho na pánvi nebo v toustovači opečeme toustový chleba z obou stran dozlatova. Potřeme je připraveným ochuceným máslem, rozdělíme na ně míchaná vejce a dozdobíme zbylými ančovičkami a nakrájenou petrželí.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef