Skip navigation
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

MÍCHANÁ VEJCE

  • 4 vejce
  • 1 lžíce smetany, min. 31%
  • 1 lžíce másla
  • sůl

TOUST

  • 10 ančoviček
  • 50 g změklého másla
  • špetka chilli
  • špetka mleté skořice
  • špetka sušeného zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka čerstvě mletého pepře
  • 2 plátky tmavého toustového chleba
  • 1 lžička nahrubo nakrájené plocholisté petržele

POSTUP NA MÍCHANÁ VEJCE

  • 1
    Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu a vše lehce prošleháme.
  • 2
    Pánev rozehřejeme na mírném ohni, přidáme půl lžíce másla a necháme ho rozehřát. Přidáme rozšlehaná vejce a plochou vařečkou je odškrabujeme ode dna. Po 3 minutách, až vejce začnou tuhnout, za stálého míchání postupně přidáme zbytek másla. Po 1,5 minutě stáhneme pánev z ohně, vejce dle chuti osolíme a promícháme.

POSTUP NA TOUST

  • 1
    Najemno nakrájíme 8 ančoviček, promícháme je se změklým máslem, chilli, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a pepřem a dáme stranou.
  • 2
    Nasucho na pánvi nebo v toustovači opečeme toustový chleba z obou stran dozlatova. Potřeme je připraveným ochuceným máslem, rozdělíme na ně míchaná vejce a dozdobíme zbylými ančovičkami a nakrájenou petrželí.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

MÍCHANÁ VEJCE

TOUST