Milí zákazníci, poptávka po naší službě se díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje. Abychom mohli obsloužit ještě více lidí, kteří nás teď potřebují, omezujeme maximální počet položek v nákupu na 45. Dál děláme vše pro to, abychom ještě více navýšili naši kapacitu. Všechny vás moc prosíme o trpělivost a shovívavost. Děkujeme Vám.

SUROVINY NA MÍCHANÁ VEJCE

  • 4 vejce
  • 1 lžíce smetany, min. 31%
  • 1 lžíce másla
  • sůl

SUROVINY NA TOUST

  • 2 plátky tmavého toustového chleba
  • 10 ančoviček
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžička nahrubo nakrájené plocholisté petržele
  • špetka chilli
  • špetka mleté skořice
  • špetka sušeného zázvoru
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • špetka čerstvě mletého pepře

POSTUP NA MÍCHANÁ VEJCE

  • 1
    Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu a vše lehce prošleháme.
  • 2
    Pánev rozehřejeme na mírném ohni, přidáme půl lžíce másla a necháme ho rozehřát. Přidáme rozšlehaná vejce a plochou vařečkou je odškrabujeme ode dna. Po 3 minutách, až vejce začnou tuhnout, za stálého míchání postupně přidáme zbytek másla. Po 1,5 minutě stáhneme pánev z ohně, vejce dle chuti osolíme a promícháme.

POSTUP NA TOUST

  • 1
    Najemno nakrájíme 8 ančoviček, promícháme je se změklým máslem, chilli, skořicí, zázvorem, muškátovým oříškem a pepřem a dáme stranou.
  • 2
    Nasucho na pánvi nebo v toustovači opečeme toustový chleba z obou stran dozlatova. Potřeme je připraveným ochuceným máslem, rozdělíme na ně míchaná vejce a dozdobíme zbylými ančovičkami a nakrájenou petrželí.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef