
Pernerka
Pernerka Rye wholemeal flour
1 kgDelivery within 60 minutes
AI Summary
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes
Celozrnná hladká žitná mouka je vhodná na pečení chleba, přípravu kvásku nebo do perníkových těst.

Celozrnné hladké mouky Pernerka jsou mlety unikátní mlecí technologií, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečicí vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna.
Použití
Žitná celozrnná hladká mouka je vhodná na přípravu domácích chlebů a kvásku, na pečení slaných i sladkých pokrmů a sladkého pečiva. Oblíbené jsou žitné rohlíčky, žitné palačinky, medovník a další recepty.
Žitnou mouku lze použít samotnou nebo v kombinaci se špaldovou či pšeničnou moukou. Pro správné nakynutí těsta je důležité na každé 4 díly žitné mouky přidat jeden díl světlé špaldové nebo pšeničné mouky.
O výrobci
Mlýn ve Svijanech byl založen roku 1420 a ve své historii patřil do majetku významných šlechtických rodů. Dnes na celý chod mlýna dohlíží již třetí generace mlynářů z rodiny Pernerů, kterým se podařilo vybudovat nejmodernější mlýn v České republice. Mlýn Perner jako jediný v ČR disponuje unikátní technologií na mletí celozrnných mouk, která umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečicí vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna.

Skladování
Skladujte v temnu a suchu.
Výrobce
MLÝN PERNER SVIJANY spol. s r.o.
Svijany 17
463 46, Svijany
Česká republika
Composition
| Žitná mouka celozrnná hladká | 100 % |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 1433 kJ/339 kCal |
| Fats | 1.9 g |
| including saturated fatty acids | 1.6 g |
| Carbohydrates | 61.4 g |
| including sugars | 0.8 g |
| Protein | 11.2 g |
| Salt | 0 g |
| Fibre | 16 g |
Allergens
| Cereals (gluten) |