Buy all ingredients right below the recipe
INGREDIENTS
- 200 g hovězí svíčkové
- 1 lžička kaparů
- 15 g najemno nakrájené šalotky
- čerstvě mletý pepř dle chuti
- 2 špetky kajenského pepře
- 1/2 kávové lžičky dijonské hořčice
- 2 kávové lžičky worcesterské omáčky
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- sůl dle chuti
- syrový žloutek
PAIRING DISHES WITH WINE
- K hovězímu masu sáhněte po vínu plném, suchém, červeném a s výraznější tříslovinou.
INSTRUCTIONS
- 1Kapary propláchneme, osušíme a na jemno překrájíme.
- 2Maso vyndáme z lednice a nakrájíme ho na velmi tenké plátky. Ty nakrájíme na nudličky tenké jako sirka. Nudličky nakrájej na malé kousky a ty ještě nasekáme najemno. Pracujeme rychle, aby maso nezteplalo.
- 3Maso rychle promícháme vidličkou s ostatními surovinami. Na talíři ho zformujeme do bochánku, ve kterém uděláme uprostřed malý důlek.
- 4Do důlku položíme vaječný žloutek. Při podávání si každý žloutek do masa vmíchá sám.
Tip
Pro další možné dochucení můžete přidat lžičku limetové šťávy, případně nakrájenou ančovičku a několik lístků najemno nakrájené plocholisté petržele.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
