Skip navigation

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 350 g plátků uzeného lososa
  • 200 g lučiny
  • 100 g ricotty
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu a 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce nakrájeného kopru kopr na ozdobu

YOU WILL ALSO NEED

  • potravinářskou fólii

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

INSTRUCTIONS

  • 1
    50 g lososa nakrájíme nahrubo a smícháme ho s lučinou, ricottou, citronovou kůru a šťávou a koprem.
  • 2
    Misky vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala ven. Poté je vyložíme plátky lososa tak, aby pokrývaly dno, po stranách misky se překrývaly a přesahovaly z misky ven. Takto připravené misky naplníme připravenou sýrovou směsí.
  • 3
    Částmi plátků, které přesahovaly ven z misky, postupně zakryjeme sýrovou směs a vše ještě překryjeme zbývající potravinářskou fólií a utáhneme.
  • 4
    Misky dáme na 30 minut vychladit do lednice. Poté vychlazenou směs vyklopíme z misky a odstraníme potravinářskou fólii.
  • 5
    Podáváme s opečeným toustem, ozdobené snítkou kopru.
     
     
     
     
     
     
Tip
Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronu. Bílá je hořká. Pokrm si nejlépe připravíte do misky o průměru 8 cm a výšce 5 cm.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU WILL ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE