Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

2 Servings
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 350 g plátků uzeného lososa
  • 200 g lučiny
  • 100 g ricotty
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu a 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžíce nakrájeného kopru kopr na ozdobu

YOU WILL ALSO NEED

  • potravinářskou fólii

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

INSTRUCTIONS

  • 1
    50 g lososa nakrájíme nahrubo a smícháme ho s lučinou, ricottou, citronovou kůru a šťávou a koprem.
  • 2
    Misky vyložíme potravinářskou fólií tak, aby přesahovala ven. Poté je vyložíme plátky lososa tak, aby pokrývaly dno, po stranách misky se překrývaly a přesahovaly z misky ven. Takto připravené misky naplníme připravenou sýrovou směsí.
  • 3
    Částmi plátků, které přesahovaly ven z misky, postupně zakryjeme sýrovou směs a vše ještě překryjeme zbývající potravinářskou fólií a utáhneme.
  • 4
    Misky dáme na 30 minut vychladit do lednice. Poté vychlazenou směs vyklopíme z misky a odstraníme potravinářskou fólii.
  • 5
    Podáváme s opečeným toustem, ozdobené snítkou kopru.
     
     
     
     
     
     
Tip
Pozor, strouhejte pouze žlutou část citronu. Bílá je hořká. Pokrm si nejlépe připravíte do misky o průměru 8 cm a výšce 5 cm.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

YOU WILL ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE