Skip navigation

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 300 g lilku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžička najemno nakrájeného tymiánu
  • 50 g uzeného lososa
  • 50 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce smetany, min. 31%
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce nakrájeného kopru
  • 1 lžíce rozinek
  • 30 g čerstvého kozího sýra

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Nejlepší volbou k rybí kuchyni jsou vína lehká a méně aromatická. Vybírejte z bílých a růžových.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 200 °C.
  • 2
    Lilek pokapeme rostlinným olejem, osolíme, opepříme, položíme na pekáček a vložíme do rozehřáté trouby na 20 minut. Poté ho necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozkrojíme a každou polovinu podélně nakrájíme na 6–8 nudliček, dle velikosti.
  • 3
    Nakrájený lilek vložíme do misky, přidáme 2 lžíce olivového oleje a tymián, promícháme a dáme stranou.
  • 4
    Kozí sýr nalámeme na menší kousky, lososa nakrájíme nahrubo. V misce smícháme jogurt, smetanu, ocet, zbylý olivový olej, sůl a většinu kopru.
  • 5
    Lilek položíme do cedníku a olej z něj necháme skapat do misky.
  • 6
    Na talíř položíme okapaný lilek, na něj kozí sýr a uzeného lososa. Přelijeme jogurtovou zálivkou a olejem z marinování lilku. Dozdobíme rozinkami a zbylým koprem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS

PAIRING DISHES WITH WINE