Skip navigation

4 Portions
Do hodinky

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR TAPENADE

  • 2 červené papriky (cca 500 g)
  • 2 žluté papriky (cca 500 g)
  • 20 g olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

INGREDIENTS FOR DRESSING

  • 2 stroužky česneku
  • 6 lístků máty
  • 100 g extra panenského olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

INGREDIENTS FOR SERVING

  • 4 plátky ciabatty
  • 100 g mascarpone
  • 12 lístků máty
  • čerstvě mletý pepř

YOU ALSO NEED

  • potravinářskou fólii

PAIRING DISHES WITH WINE

  • Chuťové pohárky na začátku jídla nejlépe naladíte svěžím šumivým vínem.

INSTRUCTIONS

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 250 °C.
  • 2
    Papriky omyjeme, osušíme, po celé ploše potřeme olejem, osolíme, opepříme a položíme je na plech. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut.
  • 3
    Mezitím oloupeme česnek, podélně ho rozkrojíme, odstraníme středový klíček a česnek nakrájíme najemno. Lístky máty nakrájíme najemno.
  • 4
    Do mísy vlijeme olej, vmícháme česnek a mátu a dáme stranou.
  • 5
    Upečené papriky vložíme do misky. Důkladně ji překryjeme fólií a papriky necháme 5 minut zapařit. Poté z nich nožem seškrábneme slupku. Seřízneme vršek paprik, podélně je rozpůlíme a odstraníme semínka. Dužninu důkladně opláchneme studenou vodou, osušíme ji a nakrájíme na kostky o hraně 0,5 cm.
  • 6
    Nakrájené papriky vložíme do mísy s připraveným dresinkem, osolíme, opepříme a promícháme.
  • 7
    Plátky ciabatty opečeme nasucho na pánvi na středním ohni. Na plátek ciabatty dáme tapenádu, přidáme ¼ mascarpone, 3 lístky máty a dochutíme pepřem.
     
     
     
     
     
Tip
Ciabattu si můžete buď koupit již upečenou, nebo si upéct vlastní podle receptu od Romana Vaňka zde na Rohlík Chef.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR TAPENADE

INGREDIENTS FOR DRESSING

INGREDIENTS FOR SERVING

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH WINE