Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Artyčok svým vzhledem připomíná bodlák, s nímž je také příbuzný. Má nahořklou chuť, která lehce připomíná celer.
Použití
Z artyčoku používáme v kuchyni pouze listy. Omyjeme je, odstraníme tvrdé listy, na spodní straně je seřízneme a zakapeme citrónem, aby lůžko neztmavlo. Artyčok používáme na saláty, zapékané, vařené, dušené, polité máslem nebo omáčkami.
Tip! Připravte si s námi artyčok se smetanovým dipem.
Artyčoky uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. Vaříme asi 30 minut, poté artyčoky scedíme. Během vaření si připravíme omáčku. Tavený sýr necháme v kastrůlku roztavit, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme v hladkou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Artyčoky dáme vcelku na talířky a během konzumace odloupneme svrchní listy. Jíme pouze vnitřní lístky se srdíčkem. Lístky namáčíme do smetanového dipu. Můžeme podávat teplé i studené.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Čerstvé artyčoky je nejlepší uchovávat neomyté v chladničce, kde by nám měly vydržet až 3 dny.
Složení
Artyčok |