Skip navigation
  • We'll be soon preparing your order!
    Your purchase will be delivered 23.12. at 14:00. Till 13:50 you can still add products to it.
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more
    How did we do?

    Please let us know how was your purchase that we delivered today at 10:02.

    Awesome
    Good
    Not good
    Horrible

Artichoke 1 pc (approx. 200 g)

1 pc
Sold out. Expected back on Fri.
Send an e-mail when it's back in stock
Show similar from category »
Country: France,

Artyčok svým vzhledem připomíná bodlák, s nímž je také příbuzný. Má nahořklou chuť, která lehce připomíná celer.

Použití

Z artyčoku používáme v kuchyni pouze listy. Omyjeme je, odstraníme tvrdé listy, na spodní straně je seřízneme a zakapeme citrónem, aby lůžko neztmavlo. Artyčok používáme na saláty, zapékané, vařené, dušené, polité máslem nebo omáčkami.

Tip! Připravte si s námi artyčok se smetanovým dipem.

Artyčoky uvaříme v osolené vodě s trochou citronové šťávy. Vaříme asi 30 minut, poté artyčoky scedíme. Během vaření si připravíme omáčku. Tavený sýr necháme v kastrůlku roztavit, přidáme zakysanou smetanu a vymícháme v hladkou omáčku. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Artyčoky dáme vcelku na talířky a během konzumace odloupneme svrchní listy. Jíme pouze vnitřní lístky se srdíčkem. Lístky namáčíme do smetanového dipu. Můžeme podávat teplé i studené.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Čerstvé artyčoky je nejlepší uchovávat neomyté v chladničce, kde by nám měly vydržet až 3 dny.

Composition

Artyčok