Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy

Suroviny na cibule

  • 4 velké cibule
  • 500 g hrubé mořské soli
  • 100 g vepřových nebo telecích jater
  • 50 g slaniny
  • 10 lístků plocholisté petržele
  • 2 lžičky strouhanky
  • ½ lžičky sušené majoránky
  • špetka pepře
  • sůl

Suroviny na bešamel

  • 100 ml mléka
  • 15 g hladké mouky
  • 10 g másla
  • špetka muškátového květu
  • sůl

Postup na cibule

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180 °C. Cibule zbavíme špinavé vrchní slupky. Vršek cibule opatrně odřízneme v jedné čtvrtině a cibuli opět přiklopíme. Do pekáčku nasypeme hrubou sůl, položíme na ni cibule, dáme do rozehřáté trouby a pečeme 45 minut.

Postup na bešamel

  • 1
    V rendlíku na středním ohni rozehřejeme máslo, přidáme mouku a půl minuty mícháme metličkou. Za stálého míchání přilijeme veškeré mléko, stáhneme oheň na minimum, přidáme špetku soli a muškátového květu a za stálého míchání metličkou pomalu vaříme 10 minut. Poté stáhneme z ohně a necháme částečně vychladit.

Postup na dokončení

  • 1
    Teplotu trouby stáhneme na 160 °C. Cibule vyndáme z pekáče a vnitřky cibulí opatrně lžící vydlabeme. Ponecháme poslední jednu vrstvu dužniny a slupku. Polovinu vydlabané části cibulí nakrájíme najemno. Druhou polovinu použijeme do jiného pokrmu nebo vyhodíme.
  • 2
    átra očistíme a nakrájíme spolu se slaninou na malé kostičky. Směs dáme do mísy, přidáme nasekané vnitřky cibulí, majoránku, čerstvě mletý pepř a vše zalijeme bešamelem. Promícháme, případně lehce osolíme.
  • 3
    Směsí naplníme vydlabané cibule a vložíme je zpět do pekáče. Strouhanku smícháme s nakrájenou plocholistou petrželí a posypeme jí vršky cibulí. Vložíme zpět do rozehřáté trouby a pečeme 20 minut.

TIP

Podávat můžete například s bramborovou kaší. Recept od Romana Vaňka najdete na Rohlík Chef v kategorii přílohy
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef