SUROVINY

  • 4 rohlíky
  • 120 g lučiny
  • 30 g smetany, min. 31%
  • 400 g oloupané bílé cibule
  • 80 g olivového oleje
  • 30 g kaparů
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • špetka kajenského pepře
  • 1 zarovnaná lžička soli do cibule a 2 špetky soli na dochucení

POSTUP

  • 1
    Cibuli rozřízneme podélně napůl a poté ji napříč nakrájíme na jemné nudličky. Kapary pokrájíme nahrubo.
  • 2
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a za častého míchání ji pomalu restujeme 20 minut dozlatova. V průběhu restování stíráme cibuli z okrajů pánve, aby se nepřipálila.
  • 3
    Do hotové cibule vmícháme 1 zarovnanou lžičku soli, špetku kajenského pepře a dáme do cedníku vykapat. Poté vmícháme nahrubo pokrájené kapary a nakrájenou bazalku.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 5
    Rohlíky nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a vyskládáme je do jedné vrstvy na plech. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • 6
    V misce smícháme lučinu, smetanu, sůl a pažitku.
  • 7
    Na opečené rohlíky namažeme ochucenou lučinu a na ni přidáme smaženou cibuli.
Roman Vaněk
Autor receptu

Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY