Skip navigation
  • Our dear customers, interest in our service is currently enormous, and time slots are disappearing faster than cookies from the table. If none of them suit you, don't despair!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS

  • 400 g oloupané bílé cibule
  • 80 g olivového oleje
  • 30 g kaparů
  • 4 rohlíky
  • 120 g lučiny
  • 30 g smetany, min. 31%
  • 1 lžíce najemno nakrájené pažitky
  • 1 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • špetka kajenského pepře
  • 1 zarovnaná lžička soli do cibule a 2 špetky soli na dochucení

INSTRUCTIONS

  • 1
    Cibuli rozřízneme podélně napůl a poté ji napříč nakrájíme na jemné nudličky. Kapary pokrájíme nahrubo.
  • 2
    V pánvi na středním ohni rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a za častého míchání ji pomalu restujeme 20 minut dozlatova. V průběhu restování stíráme cibuli z okrajů pánve, aby se nepřipálila.
  • 3
    Do hotové cibule vmícháme 1 zarovnanou lžičku soli, špetku kajenského pepře a dáme do cedníku vykapat. Poté vmícháme nahrubo pokrájené kapary a nakrájenou bazalku.
  • 4
    Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 5
    Rohlíky nakrájíme na plátky silné 0,5 cm a vyskládáme je do jedné vrstvy na plech. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  • 6
    V misce smícháme lučinu, smetanu, sůl a pažitku.
  • 7
    Na opečené rohlíky namažeme ochucenou lučinu a na ni přidáme smaženou cibuli.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS