Hlíva Královská (Máčková) - ERYNGII, vanička

80 g
Bez éček
39,90 Kč 498,75 Kč/kg
Kategorie:
Země původu: Maďarsko, Jižní Korea, Čína,

Popis produktu

Hlíva královská je nejrozšířenějším druhem hlívy v Číně a Jižní Koreji a její obliba v gastronomii každým rokem významně stoupá.

Svojí lahodnou chutí a tvarem se výrazně liší od ostatních hlív a vysloužila si tím název "King oyster" - hlíva královská. Zatímco u hlívy ústřičné se používá pouze klobouk u hlívy královské se zpracovává celá plodnice, jejíž struktura výrazně připomíná hřib, a též po tepelném zpracování neovlivní barvu pokrmu.

Použití

Je oblíbená v klasické italské i asijské kuchyni. V letním období ji můžeme i grilovat. Grilovanými plátky se mohou dozdobovat hotové pokrmy, jako těstoviny, rizoto nebo saláty. Z pohledu české kuchyně lze obecně říci, že ji můžeme použít tam, kde bychom použili hřib smrkový. Lze ji smažit, dusit i grilovat.

TIP – Houbové řízky s tatarkou a bramborem: Hlívu podélně nakrájejte na 0,5cm plátky, obalte v klasickém trojobalu jako hříbek a osmažte. Podávejte s tatarkou a vařeným bramborem. Dobrou chuť.

Skladování

Skladujte při teplotě 0-6 °C

 

 

Složení

Hlíva máčková/královská - čerstvá