• Milí zákazníci, poptávka po naší službě se opět díky mimořádné situaci dramaticky zvyšuje nad naše aktuální kapacity. Moc nás to mrzí, ale abychom mohli obsloužit co nejvíce z vás, musíme omezit počet objednávek na osobu. To znamená, že aktuálně si můžete objednat pouze jednou denně. Současně rušíme i možnost doobjednávek. Dál soustředíme všechny naše síly na to, abychom ještě více navýšili kapacitu, a mohli tak zavážet všude, kde je nás teď potřeba. Moc děkujeme za trpělivost a shovívavost. Společně to zvládneme. Váš Rohlík.

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY NA RISOTTO

  • 250 g rýže na risotto
  • 200 g hub, nejlépe hříbků
  • 80 ml suchého bílého vína
  • 100 g vychlazeného másla
  • 30 g oloupané šalotky
  • 70 g najemno nastrouhaného parmezánu
  • 6 lžic olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SUROVINY NA HOUBY

  • 150 g hub, nejlépe hříbků
  • 2 lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP NA RISOTTO

  • 1Máslo nakrájíme na malé kostičky a dáme zpět do lednice. Uvaříme 1,2 l vody.
  • 2Šalotku nakrájíme najemno. Očištěné houby nakrájíme na kostky o hraně 1 cm.
  • 3V kastrolu nebo větším rendlíku na středním ohni rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje.
  • 4Přidáme šalotku, kterou necháme za občasného míchání zpěnit. Nesmí zezlátnout! Přidáme rýži a za častého míchání ji 2 minuty restujeme. Během míchání rýži stíráme ze stěn rendlíku.
  • 5Přilijeme najednou všechno víno a za stálého míchání ho necháme z rendlíku zcela odvařit.
  • 6Přidáme houby, osolíme a přilijeme tolik vroucí vody, aby byla rýže ponořená. Za častého míchání ji necháme téměř vyvařit.
  • 7Jakmile je voda téměř vyvařená, přilijeme další část vody, opět jen tolik, aby byla rýže ponořená. Opět ji necháme vyvařit a takto pokračujeme, dokud není rýže vařená al dente (na skus). Obvykle to trvá 16–20 minut.
  • 8Když je poslední část vody z poloviny odvařená a rýže měkká na skus, stáhneme kastrol z ohně, vmícháme parmezán a po částech vmícháme kostičky vychlazeného másla.
  • 9Jakmile je všechno máslo vmíchané, přidáme zbytek olivového oleje.
  • 10Pokud je risotto příliš husté, naředíme ho trochou horké vody. Mícháme, dokud se nevytvoří krémové risotto. Osolíme a opepříme dle chuti.
  • 11Risotto necháme 1 minutu odpočinout a znovu zamícháme.

POSTUP NA HOUBY

  • 1Houby očistíme a nakrájíme na plátky.
  • 2V pánvi na vyšším ohni rozpálíme olivový olej a houby na něm za stálého míchání 2 minuty orestujeme. Osolíme a opepříme a podáváme s risottem.
Roman Vaněk
Autor receptu
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY NA RISOTTO

250 g rýže na risotto
200 g hub, nejlépe hříbků
80 ml suchého bílého vína
 
100 g vychlazeného másla
 
30 g oloupané šalotky
 
70 g najemno nastrouhaného parmezánu
 
6 lžic olivového oleje
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl
 

SUROVINY NA HOUBY

150 g hub, nejlépe hříbků
2 lžíce olivového oleje
 
čerstvě mletý pepř
 
sůl