Přeskočit navigaci

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 320 g hlívy (8 větších kusů)
  • 6 lžic sójové omáčky
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička medu
  • šťáva z ½ citrónu
  • hladká mouka na obalení
  • 4 vejce
  • trochu mléka
  • panko strouhanka na obalení
  • 50 g jemě strouhaného parmezánu
  • ghee na smažení
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 snítky tymiánu
  • 2 lžíce sekané pažitky
  • 250 g majonézy
  • 100 g jemného kečupu
  • 50 g nakládaných jalapeno papriček
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

  • 1
    Hlívu podélně nakrájíme na cca půl centimetrové plátky. Smícháme sójovou omáčku, 3 lžíce olivového oleje, worcesterovou omáčku, 1 stroužek drceného česneku, hořčici, citrónovou šťávu a med. Houby naložíme a necháme marinovat 30 minut v lednici.
  • 2
    Mezitím si nachystáme dva dipy. Na bylinkový smícháme zakysanou smetanu, lžíci olivového oleje, sekaný tymián, pažitku a dva stroužky drceného česneku. Osolíme a opepříme. Na druhý dip smícháme majonézu, kečup, sekané jalapeno a opepříme. Dipy dáme vychladit do lednice a přejdeme na smažení.
  • 3
    Vejce rozšleháme, přidáme trochu mléka, osolíme a opepříme. Panko strouhanku smícháme s parmezánem. Houby nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku, a nakonec ve strouhance. Smažíme na středním plamenu na přepuštěném másle dozlatova. Necháme odkapat na papírové utěrce, aby se vsákl přebytečný tuk. Řízečky podáváme s dvěma druhy dipů a například čerstvým chlebem.
Rohlík vaří

SUROVINY