Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 320 g hlívy (8 větších kusů)
- 6 lžic sójové omáčky
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce worcesterové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička medu
- šťáva z ½ citrónu
- hladká mouka na obalení
- 4 vejce
- trochu mléka
- panko strouhanka na obalení
- 50 g jemě strouhaného parmezánu
- ghee na smažení
- 200 g zakysané smetany
- 2 snítky tymiánu
- 2 lžíce sekané pažitky
- 250 g majonézy
- 100 g jemného kečupu
- 50 g nakládaných jalapeno papriček
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
POSTUP
- 1Hlívu podélně nakrájíme na cca půl centimetrové plátky. Smícháme sójovou omáčku, 3 lžíce olivového oleje, worcesterovou omáčku, 1 stroužek drceného česneku, hořčici, citrónovou šťávu a med. Houby naložíme a necháme marinovat 30 minut v lednici.
- 2Mezitím si nachystáme dva dipy. Na bylinkový smícháme zakysanou smetanu, lžíci olivového oleje, sekaný tymián, pažitku a dva stroužky drceného česneku. Osolíme a opepříme. Na druhý dip smícháme majonézu, kečup, sekané jalapeno a opepříme. Dipy dáme vychladit do lednice a přejdeme na smažení.
- 3Vejce rozšleháme, přidáme trochu mléka, osolíme a opepříme. Panko strouhanku smícháme s parmezánem. Houby nejprve obalíme v mouce, poté ve vajíčku, a nakonec ve strouhance. Smažíme na středním plamenu na přepuštěném másle dozlatova. Necháme odkapat na papírové utěrce, aby se vsákl přebytečný tuk. Řízečky podáváme s dvěma druhy dipů a například čerstvým chlebem.
