Slide 1 of 2

Germain Langres sýr AOP

180 g
129,90 Kč 721,67 Kč/kg
Země původu: Francie,

Zrající sýr.

Langres je francouzský sýr z náhorní plošiny Langres v regionu Champagne - Ardenne. Existuje už od roku 1991 a vyrábí se podle staré francouzské tradice. Langres je vyroben z kravského mléka, je válcovitého tvaru. V řezu je měkký, smetanové barvy, a v závislosti na zralosti i mírně drobivý. Na povrchu je bílá vrstva plísně Penicillium candidum. Sýr je nejlepší jíst mezi květnem a srpnem po 5 týdnech stárnutí, ale jak zjistíte, je také vynikající od března do prosince. AOP znamená "chráněné označení původu". Vyrábí se v části Francie Champagne-Ardennev.

Použití

Určeno k přímé spotřebě.

O výrobci

Henri Germain společně se svou manželkou založili na počátku 20. století ve městě Chalancey v Haute-Marne rodinnou sýrárnu. Podnik se speciálně zabývá výrobou měkkých zrajících sýrů a krémových sýrů s příchutěmi. Výsledkem kvalitní práce je certifikace AOC, která zaručuje ekologickou výrobu a zmírnění negativních dopadů na životní prostředí.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě 0-7 °C.

Výrobce

Fromagerie Germain
52190 Le Montsaugeonnais
Francie
 

Složení

Pasterované mléko
Sůl
Mlékárenské kultury
Syřidlo
Barvivo
E160b - Annatto, Bixin, Norbixin

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1155 kJ/280 kcal
Tuky23 g
z toho nasycené mastné kyseliny15 g
Sacharidy1.5 g
z toho cukry0.8 g
Bílkoviny16 g
Sůl1.6 g
Vláknina g

Alergeny

Mléko
Garantem a dodavetelem informací o éčkách je nezávislá organizace Fér potravina.
Obsah alergenů před konzumací vždy zkontrolujte na obalu výrobku.