Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
Ingredience
- 5 vajec
- 90 g třtinového cukru
- 60 g celozrnné špaldové mouky hladké
- 120 g mletých mandlí
- 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
Na náplň
- 300 g čerstvých švestek
- 200 g mraženého lesního ovoce
- 1 lžička mleté skořice
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
Postup
- 1Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a připravte si zapékací formu (20 cm × 30 cm), kterou vyložte pečicím papírem.
- 2Nyní si připravte náplň: Švestky vypeckujte, nakrájejte na šestiny a přendejte do menší mísy. Poté ke švestkám přidejte lesní ovoce a skořici, vše promíchejte a dejte stranou.
- 3Následně si připravte těsto: Postupně rozklepněte všech 5 vajec a žloutky dávejte do středně velké misky, zatímco bílky dávejte do vyšší mixovací nádoby. Do misky se žloutky poté přidejte 60 g třtinového cukru a tuto směs vyšlehejte do pěny. Bílky v mixovací nádobě vyšlehejte do téměř tuhého sněhu, do toho následně přisypte zbylých 30 g třtinového cukru a šlehejte dále, dokud nevznikne tuhý, lesklý sníh. Nyní si ve větší míse smíchejte špaldovou mouku, mleté mandle a prášek do pečiva, do výsledné směsi přidejte žloutkovou pěnu a promíchejte – vznikne vám hutnější těsto, do kterého po několika dávkách opatrně vmíchejte sníh z bílků.
- 4Hotové těsto nalijte do vyložené zapékací formy a navrch rozprostřete připravenou ovocnou náplň. Formu vložte do trouby a pečte 30–35 minut při 170–180 °C.
- 5Po uvedené době formu vyndejte, koláč přikryjte alobalem, vraťte zpět do trouby a pečte dalších 8–10 minut dozlatova.
- 6Upečený koláč nechte chvíli chladnout, poté ho rozdělte na 6 porcí a podávejte.

Jíme zdravě
Naučte se jíst bez výčitek.
Recepty, které jsou pestré a nutričně vyvážené.
Jíme zdravě vám ukáže originální tipy, jak na
rychlé a zdravé vaření.
Autorka fotografie je