Skip navigation
  • Ještě něco na poslední chvíli? Doobjednávejte nejpozději 24 hodin před doručením!
    Show more
  • Our dear customers, the interest in our service is huge right now and time windows are disappearing faster than candy from the table. If your desired delivery time is not currently available, don't worry!
    Show more

Buy all ingredients right below the recipe

INGREDIENTS FOR PIE

  • 20 g čerstvého droždí
  • 40 g cukru krupice
  • 60 ml vlažného mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 40 g oleje
  • 1 vejce celé vejce do těsta a 2 žloutky na potření
  • nastrouhaná kůra z ¼ citronu
  • 500 g čerstvých borůvek nebo stejné množství švestek
  • 500 g čerstvých švestek nebo stejné množství borůvek

INGREDIENTS FOR CRUMBLE

  • 150 g hrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g másla
  • špetka skořice

YOU ALSO NEED

  • papír na pečení

PAIRING DISHES WITH COFFEE

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.

INSTRUCTIONS FOR DOUGH

  • 1
    Do misky rozdrobíme droždí a posypeme ho špetkou cukru. Přelijeme částí vlažného mléka, zamícháme metličkou a za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, dokud nevznikne řidší kaše. Povrch poprášíme moukou a necháme 10 minut kynout.
  • 2
    Troubu rozehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
  • 3
    Vykynutý kvásek dáme do robotu, přidáme zbytek mléka, cukru a mouky, vanilkový cukr, olej, vejce a citronovou kůru a pomalu mícháme, dokud nevznikne hladké nelepivé těsto.
  • 4
    Těsto vyndáme z robotu a rozválíme ho na pomoučeném válu do tvaru obdélníku (okraje necháme silnější). Takto připravené těsto přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Okraje těsta potřeme rozšlehanými žloutky.

INSTRUCTIONS FOR BLUEBERRY PIE

  • 1
    Těsto stejnoměrně posypeme nejdříve čerstvými borůvkami a poté drobenkou.

INSTRUCTIONS FOR PLUM PIE

  • 1
    Švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Pak je rovnoměrně poklademe na koláč a zasypeme drobenkou.

INSTRUCTIONS FOR CRUMBLE

  • 1
    Všechny suroviny smícháme dohromady rukama do sypké drobenky.

COMPLETION

  • 1
    Plech s koláčem vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15–20 minut, dokud není drobenka zlatavá. Po upečení necháme koláč vychladnout.
Tip
Přípravu vám usnadní kuchyňský robot s nástavcem typu hák. Kraje těsta vytvoříte hranou ruky. Těsto vystačí na jeden plech o velkosti 35×25 cm. Skořici do drobenky přidávat nemusíte. Pokud chcete mít drobenku máslovější, přidejte o 50 g másla více.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

INGREDIENTS FOR PIE

INGREDIENTS FOR CRUMBLE

YOU ALSO NEED

PAIRING DISHES WITH COFFEE