12 KUSŮ

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g moučných brambor
  • 100 g hrubozrnné soli
  • 150 g plnotučného tvarohu
  • 50 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta
  • 100 g másla
  • 10 g cukru krupice a cukr krupice na doslazení švestek
  • 12 švestek
  • 3 plátky toustového chleba
  • 2 vejce
  • 8 lžic moučkového cukru
  • 8 lžic mletého máku
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 160 °C.
  • 2Brambory omyjeme, osušíme, ale neloupeme. Do pekáčku nasypeme hrubozrnnou sůl a na ni posadíme brambory. Pekáček dáme do trouby a brambory pečeme 45 minut. Ještě teplé je oloupeme a nastrouháme najemno.
  • 3Z toustového chleba odkrojíme kůrku, střídku nadrolíme a smícháme ji s tvarohem. Přidáme nastrouhané brambory, špetku soli, cukr, vejce a 50 g mouky. Pokud je těsto moc řídké, přimícháme další mouku. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho na 15 minut odležet do lednice. Ne déle, zřídlo by.
  • 4Švestky podélně rozkrojíme a vypeckujeme. Pokud jsou kyselé, do středu každé švestky dáme 1 lžičku cukru a přiklopíme druhou polovinou.
  • 5Pracovní desku posypeme moukou a těsto na ní vyválíme do válečku. Rozdělíme ho na 12 kusů. Z každého kusu vytvarujeme placku, švestku do ní zabalíme a pečlivě vytvarujeme kulatý knedlík. Takto připravené knedlíky vkládáme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Knedlíky vaříme 7 minut.
  • 6Mák smícháme s moučkovým cukrem. V pánvi rozehřejeme máslo a uvařené knedlíky v něm obalíme. Na talíři knedlíky posypeme směsí máku a cukru.
Tip
Brambory upečené ve slupce na soli tímto způsobem zbavíte vody. Hrubá mořská sůl během pečení vodu z brambor vytáhne. Brambory ale můžete jen uvařit ve slupce v osolené vodě. Horké je oloupete a necháte vychladnout. Budete muset přidat více mouky a těsto zpracovat co nejrychleji, bez odležení v lednici. Jinak zřídne.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 g moučných brambor

Brambory typ A, B, C bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g hrubozrnné soli

Sůl hrubozrnná bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g plnotučného tvarohu

 

50 g hrubé mouky a mouka na podsypání těsta

 

100 g másla

 

10 g cukru krupice a cukr krupice na doslazení švestek

 

12 švestek

 

3 plátky toustového chleba

 

2 vejce

 

8 lžic moučkového cukru

 

8 lžic mletého máku

 

sůl

 

SNOUBENÍ POKRMU S KÁVOU

Tento pokrm si nejlépe vychutnáte společně s kvalitní kávou.