Zelí hlávkové červené 1 ks
cca 1,82 kgcca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Zelá hlávkové červené je barevná varianta nejznámější košťálové zeleniny, hlávkového zelí.
Červené hlávkové zelí za svou svou fialovou barvu vděčí látce zvané antocyan.
Použití
V kuchyni je červené zelí oblíbené především díky svým zdravým vlastnostem a nízkému obsahu kalorií. Hlávkové zelí se hodí syrové do salátů, vařené nebo kysané zelí slouží jako příloha.
Tip! Připravte si s námi teplý salát z červeného zelí.
Červené zelí nakrouháme na tenké nudličky, oloupané jablko nastrouháme nahrubo. Do hrnce vložíme zelí, jablko, 25 g másla, bobkový list a hřebíček. Za stálého míchání vaříme. Až začne zelí měknout, přilijeme 100 ml jablečného octu, poté co vyvaříme ocet, přidáme 25 g hnědého cukru. Necháme ho rozpustit a odstavíme. Přidáme hrst pokrájených vlašských ořechů a promícháme. Salát podáváme teplý.
Přejeme dobrou chuť.
Skladování
Ideálním prostředím pro delší skladování je chladný a dobře větraný sklep. Celé zelné hlávky v chladničce vydrží až dva týdny. Pokud je hlávka načatá, stranu řezu zabalte do fólie a brzy spotřebujte.
Složení
Zelí hlávkové červené |