Zelí hlávkové červené 1 ks

cca 3 kg

cca

 125,70 Kč 41,90 Kč/kg
Země původu: Slovenská republika, Holandsko,

Zelá hlávkové červené je barevná varianta nejznámější košťálové zeleniny, hlávkového zelí.

Červené hlávkové zelí za svou svou fialovou barvu vděčí látce zvané antocyan.

Použití

V kuchyni je červené zelí oblíbené především díky svým zdravým vlastnostem a nízkému obsahu kalorií. Hlávkové zelí se hodí syrové do salátů, vařené nebo kysané zelí slouží jako příloha.

Tip! Připravte si s námi teplý salát z červeného zelí.

Červené zelí nakrouháme na tenké nudličky, oloupané jablko nastrouháme nahrubo. Do hrnce vložíme zelí, jablko, 25 g másla, bobkový list a hřebíček. Za stálého míchání vaříme. Až začne zelí měknout, přilijeme 100 ml jablečného octu, poté co vyvaříme ocet, přidáme 25 g hnědého cukru. Necháme ho rozpustit a odstavíme. Přidáme hrst pokrájených vlašských ořechů a promícháme. Salát podáváme teplý.

Přejeme dobrou chuť.

Skladování

Ideálním prostředím pro delší skladování je chladný a dobře větraný sklep. Celé zelné hlávky v chladničce vydrží až dva týdny. Pokud je hlávka načatá, stranu řezu zabalte do fólie a brzy spotřebujte.