Naše maso
Naše maso Valkovská papriková klobása
cca 210 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 25 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Trvanlivá fermentovaná klobása prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Valkovská papriková klobása je rodinný recept Valkovských, dolnozemských Slováků, jejichž předci žili od začátku 19. století na jihovýchodě Maďarska a po druhé světové válce přesídlili zpátky na Slovensko. Tyto klobásy se vyrábějí z kvalitního vepřového masa, maďarské papriky, kmínu a česneku, udí se studeným kouřem a pozvolna se suší. Důkazem popularity tohoto typu uzenin je i známá maďarská čabajka, inspirovaná nejspíš právě recepty dolnozemských Slováků.
Balení obsahuje 2 nožičky klobásy (cca 210 g).
Fermentované klobásy patří mezi nejstarší uzenářské výrobky, jsou známy již od starověku. Maso se nasekalo a smíchalo se solí a bylinami, naplnilo do střev a pak se klobásy nechaly vyschnout. Kombinace masa, soli a bylin podporuje růst „hodných a prospěšných“ mikroorganismů, které výrobek přirozeně fermentují (okyselí), a tedy i zakonzervují. Slovo klobása pochází z Blízkého východu a znamená „ručně nasekané“. V dobách, kdy ještě neexistovaly mlýnky, se totiž vše ručně řezalo, sekalo a plnilo. Pro stejné výrobky můžeme použít i slovo salumi nebo salsiccia, které vychází z latinského výrazu salsus, tedy solené. Takže klobása, nebo salsiccia?
Použití
Valkovskou klobásu si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, když si jen tak ukousnete, nebo ji nakrájíte na tenká kolečka a podáváte s čerstvým pečivem a kyselou okurkou. Skvěle se hodí k pivu či vínu. Zabalená v papíru nebo ve vakuu vám bez problémů vydrží ve špajzu i několik týdnů. A rozhodně si ji přibalte na několikadenní výlety. Klobása je totiž energie sbalená na cesty.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte při teplotě 0–4 °C.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
vepřové maso, jedlá sůl, čerstvý česnek, černý pepř, sladká a pálivá paprika (1,8 %), kmín, startovací kultura, přírodní obal vepřové střevo. Trvanlivý fermentovaný masný výrobek.
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1714 kJ/405 kCal |
Tuky | 32 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 12.8 g |
Sacharidy | 0.3 g |
z toho cukry | 0.5 g |
Bílkoviny | 29 g |
Sůl | 3.8 g |
Vláknina | 0 g |