Naše maso
Naše Maso Naše grilovací klobása
cca 0,51 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Grilovací klobása prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Grilovací klobásu vyrábí v Amase podle receptu s vlastní směsí koření, inspirovanou norimberskou klobásou. Libové i tučné maso z přeštíků smíchají s pepřem, majoránkou, muškátovým ořechem, kmínem a špetkou kardamomu. Plní je do skopových střívek jako párky, jen je dělají krátké, asi 7–9 cm. Klobásky se krátce povaří v páře, pak se prudce zchladí studenou sprchnou a po osušení se už můžou balit. Takhle vzniká šťavnatá klobáska jemné masové a kořeněné chuti, která se nejčastěji podává krátce opečená.
Klobásy známé jako Bratwurst (jemně sekaná pečená klobása) dělají v Německu v různých obměnách. Nejčastěji se opékají (Rostbratwurst) a podávají s hořčicí a preclíkem – v Bavorsku je to každodenní národní pokrm. Čeští řezničtí tovaryši si recepty na tyto a podobné klobásy i párky přinášeli ze svých cest za vzděláním a zkušenostmi, a když se vrátili domů, upravovali si je podle vlastních představ a chutí. Tak vznikla většina známých českých uzenářských výrobků.
Balení obsahuje 11 nožiček (cca 500 g). Baleno v ochranné atmosféře.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.
Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Použití
Grilovací klobásky máte připravené raz dva. Krátce je opečte na pánvi (na sádle) nebo na grilu a servírujte s hořčicí, zelím a křenem. Podávají se v housce, s chlebem, preclíkem, ale klidně i s bramborovým salátem či s kaší.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | 94 % |
Jedlá sůl | |
Černý pepř | |
Majoránka | |
Muškátový ořech | |
Kardamom | |
Kmín | |
Přírodní obal skopové střívko |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1323 kJ/313 kCal |
Tuky | 29 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 11 g |
Sacharidy | 0 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 1.5 g |
Vláknina | 0 g |