-17 %

Naše maso

Naše Maso Naše grilovací klobása

cca 0,51 kg

BĚŽNĚ ČERSTVÉ 9 DNŮ

NovinkaPrémiová kvalitaOd českého farmáře
Akce do 8. 5.

cca

 174,79 Kč cca 211,02 Kč
339,53 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

30+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Česká republika,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Grilovací klobása prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete. Grilovací klobásu vyrábí v Amase podle receptu s vlastní směsí koření, inspirovanou norimberskou klobásou. Libové i tučné maso z přeštíků smíchají s pepřem, majoránkou, muškátovým ořechem, kmínem a špetkou kardamomu. Plní je do skopových střívek jako párky, jen je dělají krátké, asi 7–9 cm. Klobásky se krátce povaří v páře, pak se prudce zchladí studenou sprchnou a po osušení se už můžou balit. Takhle vzniká šťavnatá klobáska jemné masové a kořeněné chuti, která se nejčastěji podává krátce opečená.

Klobásy známé jako Bratwurst (jemně sekaná pečená klobása) dělají v Německu v různých obměnách. Nejčastěji se opékají (Rostbratwurst) a podávají s hořčicí a preclíkem – v Bavorsku je to každodenní národní pokrm. Čeští řezničtí tovaryši si recepty na tyto a podobné klobásy i párky přinášeli ze svých cest za vzděláním a zkušenostmi, a když se vrátili domů, upravovali si je podle vlastních představ a chutí. Tak vznikla většina známých českých uzenářských výrobků.

Balení obsahuje 11 nožiček (cca 500 g). Baleno v ochranné atmosféře.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Použití

Grilovací klobásky máte připravené raz dva. Krátce je opečte na pánvi (na sádle) nebo na grilu a servírujte s hořčicí, zelím a křenem. Podávají se v housce, s chlebem, preclíkem, ale klidně i s bramborovým salátem či s kaší.

O výrobci

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

Skladování

Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.

Výrobce

AMASO CZ, s.r.o. 
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika

Trvanlivost

Obvyklá trvanlivost od doručení nákupu: 9 dní.

Garantovaná minimální trvanlivost tohoto produktu od doručení nákupu: 3 dny.Pokud by minimální trvanlivost tohoto zboží byla ve vašem nákupu menší, kontaktujte nás a my vám vrátíme zaplacenou cenu zboží v kreditech. Nevztahuje se na zboží ze sekce Zachraň jídlo.

Složení

Vepřové maso94 %
Jedlá sůl
Černý pepř
Majoránka
Muškátový ořech
Kardamom
Kmín
Přírodní obal skopové střívko

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1323 kJ/313 kCal
Tuky29 g
z toho nasycené mastné kyseliny11 g
Sacharidy0 g
z toho cukry0 g
Bílkoviny13 g
Sůl1.5 g
Vláknina0 g