Naše maso
Naše maso Náš turista (krájený)
cca 100 gBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Turistický trvanlivý salám prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštického černostrakatého prasete. Turistický salám patři k nejznámějším českým trvanlivým salámům a v Amase ho vyrábí podle původní československé receptury. Hovězí a vepřové maso se smíchá se solí, pepřem, koriandrem, česnekem a cukrem. Koriandr se postará o specifickou chuť a trocha cukru pomůže nastartovat přirozenou fermentaci. Směs naráží do klihovkových střev a nechají odpočinout do druhého dne. Po uzení se šetrně povaří v páře a nechá vychladnout. Pak ho pět týdnů pozvolna suší a salám při tom ještě i zaudí studeným kouřem. Tak vzniká turisťák.
Balení obsahuje cca 100 g krájeného salámu. Baleno v ochranné atmosféře.
Turistický salám
Turistický salám poprvé vyrobili v Hodicích na Vysočině v roce 1930. Zpočátku existovaly dva typy: jednak zauzený, jak ho známe dnes, a jednak s ušlechtilou bílou plísní na povrchu. Tato zajímavá, ale na výrobu náročnější verze byla k dostání ještě v padesátých letech. Později se přešlo na dvě zauzené varianty: turistický salám a turistický trvanlivý salám. Ten první je obyčejnější, suší se jen tři dny a výsledkem je „svačinový“ polosuchý salám. U trvanlivého turisťáku hraje velkou roli výběr suroviny i poctivé řemeslné zpracování a suší se déle.
Použití
Turistický salám je nejlepší natemperovaný na pokojovou teplotu na čerstvé housce, mezi dvěma krajíci chleba s máslem jako svačina na výlet nebo jen tak k pivu či vínu. V podání Amasa se turistický salám stává delikatesou.
O výrobci
Řeznictví Naše maso prodává hovězí z plemene čestr a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.
Skladování
Skladujte v chladu při teplotě 1–4 °C. Po otevření určeno k okamžité spotřebě.
Výrobce
AMASO CZ, s.r.o.
Maiselova 38
Praha 1
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Vepřové maso | |
Hovězí maso | |
Dusitanová solící směs | |
Jedlá sůl | 99.5 % |
E250 - Dusitan sodný | |
Černý pepř | |
Koriandr | |
Čerstvý český česnek | |
Cukr | |
Obal salámové kolagenní střevo CUTISIN |
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota | 1589 kJ/376 kCal |
Tuky | 33 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 11.6 g |
Sacharidy | 0.1 g |
z toho cukry | 0.1 g |
Bílkoviny | 19.6 g |
Sůl | 2.7 g |
Vláknina | 0 g |