

FJORU
MSC Redfish fillet with skin
ca. 230 g2 DAYS AVERAGE FRESHNESS
Every day, we source locally for the freshest groceries you can trust.
- Description
- Composition
- Similar products
- More from this brand
- Recipes

Přivítejte novou vlastní značku ryb - Fjoru - nejlepšího odborníka na ryby ve vašem městě. Naším cílem je nejen šířit myšlenku, že ryby jsou zdrojem vysoce zdravých bílkovin, ale také podporovat udržitelnost rybářských podniků a farem, protože je známo, že ekologii máme v krvi. Fjoru je jednoduše nejlepší odborník na ryby ve vašem městě.

Okouník mořský patří mezi oblíbené ryby. Filet má krásně červeno-oranžovou barvu kůže. Maso je bílé a má pevnou konzistenci. Okouník se skvěle hodí především ke grilování. Baleno ve vakuu.
Specifikace
- latinský název: Sebastes marinus/norvegicus
- čerstvá/defrost: čerstvá ryba
- původ: FAO 27,5
- metoda lovu/chovu: vlečné sítě (OTB)
- obsah balení: 1–2 filety s kůží
- kalibrovaná položka: ne
- váha: 200–230 g
- způsob balení: Skin pack (vakuové balení)
- certifikace: MSC
Certifikace
Tyto produkty pocházejí z rybolovu, který byl nezávisle certifikován podle standardu MSC pro dobře řízený a udržitelný rybolov. www.msc.org


Použití
Vyzkoušejte tento skvělý recept na grilovaného okouníka s rajčátky a pestem:
Rajčátka omyjeme, pokapeme olivovým olejem, posypeme nasekanými bylinkami a jemně pocukrujeme. Vložíme je pod rozehřátý gril a opékáme 10–12 minut, dokud rajčátka nedostanou zlatavěhnědou barvu. Pak je vložíme do trouby vyhřáté na 80 °C a sušíme asi 1 hodinu. Filety z okouníka jemně osolíme a opepříme a necháme 20 minut odležet. Rukolu spaříme, rychle ji zchladíme v ledové vodě a osušíme. Vložíme ji do mixéru, přidáme piniové oříšky a najemno nastrouhaný parmazán, osolíme, opepříme a za postupného přilévání 6 lžic olivového oleje vše rozmixujeme na pastu. Odleželé filety zprudka opečeme kůží dolů na 4 lžících olivového oleje, po 2 minutách je obrátíme, stáhneme plamen a pečeme ještě 2 minuty. Polosušená rajčátka rozdělíme doprostřed talířů, přidáme filety a lehce je přelijeme rukolovým pestem.
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.

Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě od 0 do 4 °C.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2
196 00 Praha 9
Česká republika
Durability
Composition
| Okouník mořský |
Nutritional values per 100 g
| Energy value | 443 kJ/117 kCal |
| Fats | 3.79 g |
| including saturated fatty acids | 1.1 g |
| Carbohydrates | 0 g |
| including sugars | 0 g |
| Protein | 19.35 g |
| Salt | 0 g |
| Fibre | 0 g |
Allergens
| Crustaceans |
| Fish |