FJORU
FJORU ASC Losos obecný filet s kůží FEEDING REVOLUTION
cca 1 kgBĚŽNĚ ČERSTVÉ 5 DNŮ
cca
Doručení už do 60 minut
Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.
- Popis
- Složení
- Podobné produkty
- Další produkty značky
- Recepty
Přivítejte novou vlastní značku ryb - Fjoru - nejlepšího odborníka na ryby ve vašem městě. Naším cílem je nejen šířit myšlenku, že ryby jsou zdrojem vysoce zdravých bílkovin, ale také podporovat udržitelnost rybářských podniků a farem, protože je známo, že ekologii máme v krvi. Fjoru je jednoduše nejlepší odborník na ryby ve vašem městě.
Losos obecný pochází z velmi kvalitních norských farmových chovů. Baleno v ochranné atmosféře.
Díky svému jemnému masu téměř bez kostí patří losos k vůbec nejvyhledávanějším rybám.
Specifikace
- latinský název: Salmo Salar
- čerstvá/defrost: čerstvá ryba
- původ: Norsko
- metoda lovu/chovu: farmový chov
- obsah balení: jeden celý filet s kůží
- kalibrovaná položka: ne
- váha: 1,2 kg–1,6 kg
- způsob balení: vakuové balení
- certifikace: ASC, Feeding revolution
Feeding revolution
Náš chovatel lososů používá krmný olej na bázi řas, zatímco stále významná část dodavatelů na trhu používá rybí olej.
Použití krmného oleje na bázi řas přináší dva podstatné benefity:
- použitím 1 tuny krmného oleje na bázi řas se ušetří 66 tun malých ryb (anchovetta) obvykle používaných ke krmení olejem, které přispívají k delšímu udržení populace volně žijících ryb
- krmný olej na bázi řas je asi o 60 % bohatší na omega3 než rybí olej
Certifikace
Tyto produkty pocházejí z farmy, která byla nezávisle certifikována podle standardu ASC pro zodpovědně chované mořské plody. www.asc-aqua.org
Použití
Hodí se na smažení, pečení i grilování. Syrový se dá použít na sushi nebo si z něj můžete udělat tataráček.
Tip! Vyzkoušejte tento báječný recept na pečeného lososa s bylinkami:
Nejprve připravíme marinádu smícháním nakrájených čerstvých bylinek dle vlastní chuti, česneku nasekaného na plátky, špetky soli, pepře a olivového oleje. Lososa pokapeme citronovou šťávou, pomažeme připravenou bylinkovou marinádou a necháme je chvilku odpočinout při pokojové teplotě. Poté je vložíme kůží dolů na rozehřátou pánev. Opečeme je z každé strany zhruba 2 minuty. Steaky přendáme do malého pekáčku vyloženého pečicím papírem opět kůží dolů a dáme je na 10 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C. Lososa můžete podávat se šťouchanými brambory, grilovanou zeleninou anebo rozpečenou bagetkou. Dobrou chuť!
O výrobci
Fjord Bohemia se specializuje na zpracování veškerých čerstvých ryb a dalších mořských produktů. Další činností je uzení lososů přírodním a tradičním způsobem na bukovém dřevu, bez dodatečných konzervačních látek, včetně jejich distribuce.
Skladování
Skladujte v chladničce při teplotě od 0 do 4 °C.
Výrobce
Fjord Bohemia s.r.o.
Za Avií 914/2
196 00 Praha 9
Česká republika
Trvanlivost
Složení
Losos obecný |
Alergeny
Ryby |