Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 1 kg vepřové plece
  • 400 g oloupané mrkve
  • 150 g oloupané cibule
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • 120 g másla
  • 20 g hladké mouky
  • 20 g cukru krupice
  • citronová šťáva na dochucení
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

  • Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

PŘÍLOHA

  • brambory
  • rýže
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Maso nakrájíme na kostky o hraně 3 cm. Cibuli nakrájíme najemno. Mrkev nakrájíme na kolečka silná 0,5 cm.
  • 2V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 90 g másla, přidáme cibuli a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme maso a restujeme, dokud se všechna šťáva, kterou maso pustí, neodvaří. Poté ještě 3 minuty restujeme.
  • 3Přidáme mouku a 1 minutu mícháme. Přidáme 500 ml vývaru, promícháme a přidáme 1 zarovnanou lžičku soli, 2 špetky čerstvě mletého pepře a muškátový oříšek. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, stáhneme oheň na třetinu a dusíme 35 minut.
  • 4Přidáme mrkev a zbývající vývar a dusíme dalších 20 minut nebo dokud nejsou maso a mrkev měkké. Vmícháme cukr a citronovou šťávu, případně osolíme a opepříme. Stáhneme z ohně a vmícháme zbytek chlazeného másla nakrájeného na kostky.
Tip
Kromě citronové šťávy můžete pokrm dochutit i špetkou strouhané citronové kůry nebo lžičkou octa. Místo plece můžete použít i hovězí krk, ale musíte prodloužit dobu vaření minimálně o 45 minut.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

1 kg vepřové plece

Vepřová plec (vcelku i kostky) bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

400 g oloupané mrkve

Mrkev bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

150 g oloupané cibule

 

800 ml kuřecího vývaru

 

120 g másla

 

20 g hladké mouky

 

20 g cukru krupice

 

citronová šťáva na dochucení

 

špetka mletého muškátového oříšku

 

sůl

 

pepř

 

SNOUBENÍ POKRMU S VÍNEM

Vepřové maso si nejlépe vychutnáte s plnějším bílým vínem.

 

PŘÍLOHA

brambory

 

rýže