Buy all ingredients right below the recipe
SUROVINY
- 450 g brambor, varný typ B nebo C
- 350 g kysaného bílého zelí
- 3 stroužky česneku
- 100 g škvarků
- sůl
- mletý pepř
- 2 lžičky drceného kmínu
- 2 lžičky sušené majoránky
- 2 vejce
- 60 g hladké mouky
- 4 lžíce sádla na smažení
Postup
- 1Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Důkladně z nich vymačkáme tekutinu. Ze zelí také vymačkáme tekutinu a dáme ho okapat na cedník. Česnek oloupeme a prolisujeme. Škvarky nakrájíme najemno. Ve větší míse smícháme všechny suroviny kromě sádla na smažení.
- 2pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a ze 2 lžic těsta na něm vytvarujeme placky o průměru 7 cm. Smažíme je dozlatova 2–3 minuty z každé strany. Hotové placky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
Tip
Placky můžete podávat s uzeným masem.

Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef
