Skip navigation

APPROXIMATELY 12 PIECES
Rychlovka

Buy all ingredients right below the recipe

SUROVINY

  • 450 g brambor, varný typ B nebo C
  • 350 g kysaného bílého zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g škvarků
  • sůl
  • mletý pepř
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 2 lžičky sušené majoránky
  • 2 vejce
  • 60 g hladké mouky
  • 4 lžíce sádla na smažení

Postup

  • 1
    Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Důkladně z nich vymačkáme tekutinu. Ze zelí také vymačkáme tekutinu a dáme ho okapat na cedník. Česnek oloupeme a prolisujeme. Škvarky nakrájíme najemno. Ve větší míse smícháme všechny suroviny kromě sádla na smažení.
  • 2
    pánvi na středním ohni rozehřejeme sádlo a ze 2 lžic těsta na něm vytvarujeme placky o průměru 7 cm. Smažíme je dozlatova 2–3 minuty z každé strany. Hotové placky položíme na talíř vyložený kuchyňským papírem, který odsaje přebytečný tuk.
Tip
Placky můžete podávat s uzeným masem.
Roman Vaněk
With Rohlik, we have put together a selection of the most popular recipes from my cookbooks and linked them with the right ingredients. Let us know how your dish turned out #rohlikchef

SUROVINY