Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem
SUROVINY
- 4 vepřové kotlety s kostí po 300 g
- 100 g slaniny
- 150 g oloupané cibule
- 10 g oloupaného česneku
- 350 g scezeného kysaného zelí
- 100 g sádla
- 1 lžíce cukru krupice
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 2 lžíce sladké papriky
- ½ lžíce drceného kmínu
- 250 ml smetany, min. 31%
SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM
- Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.
POSTUP
- 1Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
- 2Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 0,5 cm, cibuli najemno a česnek na plátky. Zelí překrájíme nahrubo.
- 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu, cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme zelí, cukr, špetku soli a pepře a 100 ml vody. Promícháme a vaříme za občasného míchání 5 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 4Tuk na okraji masa nařízneme do mřížky, do masa vyřízneme kapsu a naplníme ji zelnou směsí. Zbytek směsi dáme stranou. Kapsu uzavřeme grilovací jehlou nebo párátkem. Maso osolíme a opepříme z obou stran.
- 5V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylé sádlo a kotlety na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Dáme stranou na talíř.
- 6Do pánve, ve které se opékalo maso, přidáme zbylou zelnou směs, sladkou papriku a kmín a na vyšším ohni restujeme 1 minutu. Často mícháme. Přilijeme 250 ml vody a smetanu, promícháme a dle chuti osolíme.
- 7Obsah pánve vlijeme do pekáče, položíme na něj naplněné kotlety a pekáč přetáhneme alobalem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 1 hodinu. Sundáme alobal, kotlety otočíme a pečeme nezakryté dalších 30 minut.
- 8Po vyndání z trouby necháme maso před podáváním 5–8 minut odpočinout.
Tip
Pokud je omáčka po upečení řídká, dejte kotlety stranou na talíř, omáčku vlijte do rendlíku a svařte ji na požadovanou hustotu.
Místo druhé lžíce sladké papriky můžete použít lžíci papriky uzené.
Můžete přidat pálivou papriku dle chuti.

Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef