Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání, slevy a exkluzivní produkty jen pro členy.Doprava zdarma, garance závozu do 5 hodin od objednání
4x měsíčně nákup bez minimální výše objednávky
15 % sleva na produkty značky BEZ KOMPROMISU
Exkluzivní produkty jen pro členy
4 PORCE

Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 4 vepřové kotlety s kostí po 300 g
  • 350 g scezeného kysaného zelí
  • 150 g oloupané cibule
  • 100 g slaniny
  • 100 g sádla
  • 10 g oloupaného česneku
  • 250 ml smetany, min. 31%
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce cukru krupice
  • ½ lžíce drceného kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM

  • Tento pokrm si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobře vychlazeného piva.

Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Troubu rozehřejeme na 180 ˚C.
  • 2Slaninu nakrájíme na špalíčky o hraně 0,5 cm, cibuli najemno a česnek na plátky. Zelí překrájíme nahrubo.
  • 3V pánvi na středním ohni rozehřejeme 40 g sádla, přidáme slaninu, cibuli a česnek a necháme je zesklovatět. Přidáme zelí, cukr, špetku soli a pepře a 100 ml vody. Promícháme a vaříme za občasného míchání 5 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
  • 4Tuk na okraji masa nařízneme do mřížky, do masa vyřízneme kapsu a naplníme ji zelnou směsí. Zbytek směsi dáme stranou. Kapsu uzavřeme grilovací jehlou nebo párátkem. Maso osolíme a opepříme z obou stran.
  • 5V pánvi na vyšším ohni rozehřejeme zbylé sádlo a kotlety na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Dáme stranou na talíř.
  • 6Do pánve, ve které se opékalo maso, přidáme zbylou zelnou směs, sladkou papriku a kmín a na vyšším ohni restujeme 1 minutu. Často mícháme. Přilijeme 250 ml vody a smetanu, promícháme a dle chuti osolíme.
  • 7Obsah pánve vlijeme do pekáče, položíme na něj naplněné kotlety a pekáč přetáhneme alobalem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 1 hodinu. Sundáme alobal, kotlety otočíme a pečeme nezakryté dalších 30 minut.
  • 8Po vyndání z trouby necháme maso před podáváním 5–8 minut odpočinout.
Tip
Pokud je omáčka po upečení řídká, dejte kotlety stranou na talíř, omáčku vlijte do rendlíku a svařte ji na požadovanou hustotu. Místo druhé lžíce sladké papriky můžete použít lžíci papriky uzené. Můžete přidat pálivou papriku dle chuti.
Roman Vaněk
S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

SUROVINY

SNOUBENÍ POKRMU S PIVEM