Všechny suroviny snadno koupíte hned pod receptem

SUROVINY

  • 500 g kysaného bílého zelí
  • 100 g libové slaniny
  • 100 g oloupaných brambor
  • 60 g cukru krupice
  • 2 střední cibule
  • 1 kávová lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce sádla
  • ocet
  • sůl
Nabídka zboží se liší podle lokality. Zadejte, prosím, svoji adresu, ať víme, jaké zboží pro vás máme.

POSTUP

  • 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Slaninu nakrájíme na kostičky o hraně 0,5 cm. Zelí vymačkáme z nálevu (ten ale nevylijeme, budeme ho potřebovat) a překrájíme ho nahrubo.
  • 2V kastrolu na vyšším ohni rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kmín a zamícháme. Přidáme nakrájenou slaninu a za častého míchání ji orestujeme dozlatova. Přidáme zelí a promícháme. Pokud není nálev příliš kyselý, vlijeme ho do kastrolu, případně ho část nahradíme vodou. Zamícháme a stáhneme teplotu na třetinu. Kastrol přiklopíme poklicí a zelí dusíme téměř doměkka. Poté ho dochutíme cukrem, solí a případně trochou octa.
  • 3Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme do kastrolu k zelí, důkladně promícháme a necháme nezakryté 6 minut provařit na mírném ohni. Často mícháme.
Roman Vaněk

S Rohlíkem jsme dali dohromady výběr nejoblíbenějších receptů z mých kuchařek a propojili je se správnými ingrediencemi. Dejte nám vědět, jak se vám jídlo povedlo #rohlikchef

Přidejte si recepty z celého internetu

Nakrmte Rohlík jakýmkoliv receptem, z internetu nebo z vlastní hlavy. My ho omrkneme a uděláme vám z něj nákupní seznam. Za pár sekund máte hotovo.

Přidat recept

SUROVINY

500 g kysaného bílého zelí

Kysané bílé zelí bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g libové slaniny

Slanina bohužel momentálně není v naší nabídce. Brzy ale bude, už na tom pracujeme.

100 g oloupaných brambor

 

60 g cukru krupice

 

2 střední cibule

 

1 kávová lžička drceného kmínu

 

1 lžíce sádla

 

ocet

 

sůl