BIO Citrony, balení

cca 500 g
BIO

cca

 47,45 Kč 94,90 Kč/kg

Doručení už do 60 minut

5000+ zákazníků pravidelně nakupuje

Země původu: Španělsko, Itálie,
Víte, že...
Lokální produkty a záruka čerstvosti

Každý den odebíráme ty nejčerstvější potraviny z místních zdrojů, kterým můžete důvěřovat.

Osvěžující citrony v BIO kvalitě.
Upozorňujeme, že některé citrony mohou být dodány včetně lístku. 

Tyto citrony vám budou doručeny ve speciálním sáčku, který je označený BIO značkou, aby nedošlo k záměně s jiným druhem citronů a vy jste tak měli jistotu, že se opravdu jedná o BIO surovinu.

Odrůdy Bianchetto a Verdello jsou typické letní odrůdy pěstované na Sicílii. Vzhledem k tomu, že v letních měsících teploty v této oblasti v noci neklesají, tak kůra těchto citronů zůstává světle zelená a ve většině případů nikdy zcela nezežloutne. Citrony jsou však i přesto zralé a zelená barva slupky je charakteristický jev pro tyto dvě odrůdy. Děkujeme za pochopení.

  • Minimální hmotnost pro objednání těchto citronů je uvedena pod názvem produktu.

Vážení zákazníci vezměte prosím na vědomí, že BIO položky jsou pěstovány bez chemického ošetření, a proto jsou náchylnější pro vznik povrchových a vzhledových vad na povrchu plodu. Tyto nevzhledné vady nemají vliv na chuť a kvalitu produktu. Jedná se pouze o vizuální problém, který je u BIO položek naprosto běžný a neměl by být důvodem k reklamaci. Děkujeme za pochopení.

Použití

Citrony mají v kuchyňských receptech nekonečné využití. Zeleninové, ovocné nebo masové saláty, omáčky, luštěninová jídla, zmrzliny a koktejly se bez citronu neobejdou. Kůra se přidává do moučníků, vánočního cukroví, koláčů nebo krémů. Citron je také nedílnou součástí masitých pokrmů. Smažené nebo grilované maso se často servíruje pokapané citronem nebo alespoň s plátkem citronu.

Skladování

Skladujte v chladničce při teplotě do 5 °C.